Selectează o Pagină
Videoclipul „Charlie Bit My Finger” s-a vândut sub formă de NFT
0 Comentarii

Articol de Andreea Pop

mai 25, 2021

Videoclipul devenit viral în 2007 „Charlie Bit My Finger” a fost vândut sub formă de NFT (non-fungible token) pentru incredibila sumă de 760.999 de dolari. Familia care deține drepturile de autor a anunțat că va șterge videoclipul de pe platforma YouTube.

Videoclipul original are aproape 900 de milioane de vizualizări și îl prezintă pe Charlie Davies-Carr, un copil din Marea Britanie, mușcând degetul fratelui său mai mare, Harry Davies-Carr. În urma acestui gest, reacția lui Harry este una de neuitat și destul de amuzantă.

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor ar trebui considerată o activitate cu risc ridicat. Vă rugăm să faceți propria diligență înainte de a lua orice decizie de investiție. eMulte.ro nu este responsabil, direct sau indirect, pentru orice pierdere suferită, pretinsă sau altfel, în legătură cu utilizarea sau încrederea în orice conținut pe care l-ați citit pe website.

Licitația a permis noului proprietar sa dețină „fenomenul YouTube care va fi șters în curând” și totodată dreptul de a crea o parodie a videoclipului cu Charlie și Harry Davies-Carr. Piața NFT-urilor a căpătat o mare amploare în ultima perioada și continuă să crească și să atragă atenția asupra videoclipurilor dar si meme-urilor populare.

Howard Davies-Carr, tatăl lui Charlie și Harry, a declarat pentru New York Times în anul 2012 că, deși nu se gândea la fiii săi ca la niște vedete, ei deveniseră totuși un brand, fiind recunoscuți în locații diverse dar mai ales în stațiile de metrou din Londra.
Inițial, videoclipul s-a vrut a fi unul privat dar la insistențele rudelor care au dorit să-l vadă, a fost făcut public pe platforma YouTube iar de aici a început nebunia.

După ce a atins 10 mii de vizualizări, Howard Davies-Carr a vrut să șteargă videoclipul dar veniturile consistente, care i-au permis familiei sale un viitor mai bun, l-au făcut să se răzgândească. Shelley Davies-Carr, mama copiilor, a încetat să mai lucreze cu normă întreagă iar Charlie, Harry și ceilalți doi frați ai lor au avut parte de o școală privată.

Nu poți opri lucruri precum Bitcoin. Va fi peste tot iar lumea va trebui să se conformeze.

John McAfee, fondator McAfee Antivirus

“Bitcoin este un tur de forță tehnologic.”
Bill Gates, fondator Microsoft

“Criptomonedele ocolesc controlul valutar. Banii de hârtie vor dispărea. Criptomoneda este un mod mult mai bun de a transfera valori decât o bucată de hârtie, asta este sigur. “
Elon Musk, fondator SpaceX si Tesla

“Bitcoin este un aur mai valoros decât aurul pe care îl știe toată lumea.”
Tyler Winklevoss, fondator Gemini Exchange

CITEȘTE ȘI..

Artista Tammy Lovin a lansat un nou NFT pe platforma Rarible

Artista Tammy Lovin a lansat un nou NFT pe platforma Rarible

Unul dintre artiștii avangardiști ai momentului, Tammy Lovin, a anunțat pe grupul de Telegram NFT (Non-fungible token) Romania că opera de artă care a fost prezentă în galeria de NFTs, la conferința Bitcoin Miami 2021, este acum listată pe platforma Rarible....

Primește cele mai importante știri din domeniu. Abonează-te acum!

PARTENERI MEDIA

NEWSLETTER

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru cele mai importante știri din lumea criptomonedelor.

SOCIAL MEDIA

Urmărește-ne pe cele mai populare rețele de socializare cât și pe canalul de Telegram!