Selectează o Pagină
Primul NFT creat vreodată a fost scos la licitație de Sotheby’s în New York
0 Comentarii

Articol de Andreea Pop

iunie 5, 2021

Pentru majoritatea persoanelor, NFT-urile (jetoanele nefungibile), reprezintă ceva nou pe piață. Pentru mulți, a fost o surpriză să afle că artistul digital Kevin McCoy a creat primul NFT numit „Quantum” încă din anul 2014. Piesa de artă a fost creată inițial pe blockchain-ul Namecoin dar între timp a fost recreată pe blockchain-ul Ethereum pentru a fi vândută. Celebra casă de licitații din New York, Sotheby’s, tocmai a scos-o la vânzare!

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor ar trebui considerată o activitate cu risc ridicat. Vă rugăm să faceți propria diligență înainte de a lua orice decizie de investiție. eMulte.ro nu este responsabil, direct sau indirect, pentru orice pierdere suferită, pretinsă sau altfel, în legătură cu utilizarea sau încrederea în orice conținut pe care l-ați citit pe website.

McCoy atribuie creația sa „Quantum”, interesului său pentru moneda virtuală Bitcoin. După ce a aflat despre moneda virtuală Bitcoin în 2013, McCoy a declarat că s-a gândit la NFT ca la o modalitate pentru artiștii digitali de a crea sisteme de proveniență și proprietate în jurul operelor digitale.

Artistul a recunoscut că a avut ideea în jurul NFT-urilor când a creat „Quantum” însă oamenii nu au înțeles pe deplin viziunea sa. „Era o idee destul de abstractă la acea vreme și nimeni nu a înțeles cu adevărat despre ce vorbeam dar când am pus în cele din urmă piesele împreună pentru a face un prim efort, Quantum mi s-a părut piesa perfectă pentru acest lucru.”

De menționat este faptul că Sotheby’s a licitat anterior un NFT creat de Banksy. NFT-ul numit „Love is in the Air” s-a vândut cu 12,9 milioane de dolari luna trecută. De asemenea, casa britanică de licitații Christie’s a fost foarte ocupată cu NFT-urile mai ales dupa ce a scos la licitație „Everydays: The First 5000 Days by Beeple” pentru un record de 69,3 milioane de dolari.

La momentul publicării articolului pe emulte.ro, prețul actual al licitației era de 160.000 de dolari. Licitația mai are încă patru zile de rulat, prețul de rezervă fiind deja atins.

Surse: yahoo.com freepik.com

Nu poți opri lucruri precum Bitcoin. Va fi peste tot iar lumea va trebui să se conformeze.

John McAfee, fondator McAfee Antivirus

„Bitcoin este un tur de forță tehnologic.”
Bill Gates, fondator Microsoft

„Criptomonedele ocolesc controlul valutar. Banii de hârtie vor dispărea. Criptomoneda este un mod mult mai bun de a transfera valori decât o bucată de hârtie, asta este sigur. „
Elon Musk, fondator SpaceX si Tesla

„Bitcoin este un aur mai valoros decât aurul pe care îl știe toată lumea.”
Tyler Winklevoss, fondator Gemini Exchange

CITESTE SI..

Primește cele mai importante știri din domeniu. Abonează-te acum!

PARTENERI MEDIA

NEWSLETTER

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru cele mai importante știri din lumea criptomonedelor.

SOCIAL MEDIA

Urmărește-ne pe cele mai populare rețele de socializare cât și pe canalul de Telegram!