Selectează o Pagină
NFT-urile au murit, trăiască sculpturile invizibile
0 Comentarii

Articol de Andreea Pop

iunie 5, 2021

În lumea artei nu există reguli, doar opinii și gusturi diferite. Un artist italian a dezvăluit ca a vândut recent la o licitație o sculptură invizibilă pentru suma de 15.000 de euro.
Conform artistului Salvatore Garau, sculptura invizbilă se numește „Io Sono”(tradus „Eu sunt”) și trebuie expusă doar într-un loc privat, departe de alte obiecte. De asemenea, locul va trebui să aibă cel puțin 1.5m înaltime și 1.5m lățime. Lumina și decorul sunt opționale având în vedere faptul că nimeni nu-i poate vedea lucrarea.

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor ar trebui considerată o activitate cu risc ridicat. Vă rugăm să faceți propria diligență înainte de a lua orice decizie de investiție. eMulte.ro nu este responsabil, direct sau indirect, pentru orice pierdere suferită, pretinsă sau altfel, în legătură cu utilizarea sau încrederea în orice conținut pe care l-ați citit pe website.

Garau a atras destule critici în ultimele zile cu privire la afirmația sa că sculptura este „imaterială”, adică fie nu există, fie există doar în mintea creatorului său. Cu toate acestea, artistul în vârstă de 67 de ani s-a apărat susținând că sculptura seamănă mai degrabă cu un „vid”.

„Vidul nu este altceva decât un spațiu plin de energie și chiar dacă îl golim și nu mai rămâne nimic, acel „nimic” nu are o greutate. Prin urmare, are energie condensată și transformată în particule, adică în noi. La urma urmei, omenirea nu a dat formă unui Dumnezeu pe care nu l-a văzut niciodată?” a întrebat artistul.

Aceasta nu este prima sculptură invizibilă pe care Garau a creat-o, este doar prima pe care a vândut-o. Luna trecută, Garau a afișat o altă sculptură invizibilă intitulată „Buddha în contemplare”, în Piazza della Scala din Milano, lângă intrarea în Gallerie d’Italia.
Garau a postat un videoclip cu „statuia” pe pagina sa de Instagram, scriind: „Acum există și va rămâne în acest spațiu pentru totdeauna”. „Nu îl vedeți, dar există. Este făcut din aer și spirit.”

Nu poți opri lucruri precum Bitcoin. Va fi peste tot iar lumea va trebui să se conformeze.

John McAfee, fondator McAfee Antivirus

„Bitcoin este un tur de forță tehnologic.”
Bill Gates, fondator Microsoft

„Criptomonedele ocolesc controlul valutar. Banii de hârtie vor dispărea. Criptomoneda este un mod mult mai bun de a transfera valori decât o bucată de hârtie, asta este sigur. „
Elon Musk, fondator SpaceX si Tesla

„Bitcoin este un aur mai valoros decât aurul pe care îl știe toată lumea.”
Tyler Winklevoss, fondator Gemini Exchange

CITESTE SI..

Artista Tammy Lovin a lansat un nou NFT pe platforma Rarible

Artista Tammy Lovin a lansat un nou NFT pe platforma Rarible

Unul dintre artiștii avangardiști ai momentului, Tammy Lovin, a anunțat pe grupul de Telegram NFT (Non-fungible token) Romania că opera de artă care a fost prezentă în galeria de NFTs, la conferința Bitcoin Miami 2021, este acum listată pe platforma Rarible....

Cum să adaugi automat o rețea nouă în portofelul MetaMask

Cum să adaugi automat o rețea nouă în portofelul MetaMask

Chainlist este o listă care cuprinde rețelele EVM. Tot ceea ce trebuie să faci este să te conectezi cu portofelul MetaMask pe platforma Chainlist și să selectezi rețeaua dorită. Chainlist îți oferă și posibilitatea de a adauga peste 120 de tokeni automat. Cumpărarea...

Primește cele mai importante știri din domeniu. Abonează-te acum!

PARTENERI MEDIA

NEWSLETTER

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru cele mai importante știri din lumea criptomonedelor.

SOCIAL MEDIA

Urmărește-ne pe cele mai populare rețele de socializare cât și pe canalul de YouTube!