Selectează o Pagină
Cum să investești în Bitcoin?
0 Comentarii

Articol de Andreea Pop

mai 21, 2021

Investiția în Bitcoin și profitul de pe urma acesteia a devenit o mare tendință globală. Numărul de persoane care investește în Bitcoin este din ce în ce mai mare, ajungându-se la cifre record. Bitcoin s-a dovedit o afacere foarte profitabilă pentru cei care au investit la inceputurile acestei criptomonede și există nenumărate cazuri în care Bitcoin a schimbat total viața celor care au crezut în ea.

În ultimele luni de zile, instituțiile și milionarii în dolari ai planetei au facut profituri remarcabile de pe urma Bitcoin, vezi cazul Elon Musk. Având acest exemplu, ne-am gândit să analizăm mai în detaliu acest subiect si să îți punem la dispoziție un ghid de bază despre cum poți să faci profit investind în Bitcoin.

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor ar trebui considerată o activitate cu risc ridicat. Vă rugăm să faceți propria diligență înainte de a lua orice decizie de investiție. eMulte.ro nu este responsabil, direct sau indirect, pentru orice pierdere suferită, pretinsă sau altfel, în legătură cu utilizarea sau încrederea în orice conținut pe care l-ați citit pe website.

Platforme de tranzacționare

Platformele de tranzacționare (exchanges) funcționează ca niște site-uri web care îți permit să cumperi sau să vinzi Bitcoin. Este foarte important să găsești o platformă de încredere cu o rată de profitabilitate bună. Una dintre cele mai de încredere platforme de tranzacționare este Binance, o platformă care are interfața în limba română și care îți oferă un proces de înregistrare rapid și simplu. Deschiderea unui cont pe această platformă de tranzacționare durează mai puțin de două minute, timp în care le furnizezi doar informațiile de bază despre tine. Tot ce îți rămâne dupa înregistrare de facut este să selectezi metoda de plată preferată.

O altă platformă de tranzacționare de încredere este platforma Coinbase. Poți tranzacționa Bitcoin la fel de ușor ca și pe platforma Binance iar în același timp ai posibilitatea să câștigi bani gratuit atunci când completezi chestionare despre anumite criptomonede. Un dezavantaj pe această platformă este faptul că nu ai foarte multe criptomonede de tranzacționat așa cum se întâmplă pe Binance.

Un ultim exemplu este platforma de tranzacționare Huobi. Platforma beneficiază de o popularitate enormă mai ales in zona asiatică. Huobi reprezintă o optiune bună pentru orice trader serios, dispune de o securitate excelentă a fondurilor și de asemenea, are un suport tehnic de invidiat. Un dezavantaj pentru începatori îl reprezintă interfața exchange-ului care nu este disponibilă și în limba română.


Minerit

Mineritul este în esență cel mai bun mod de a câștiga Bitcoin și de a face profit. De ce? Pentru că la baza oricărei investiții stă un factor foarte important și anume cheltuielile. Cu cât sunt mai mici, cu atât se reduce riscul și profitul este mai mare.

Mineritul este absolut gratuit dar din păcate ai nevoie de un calculator destul de performant. Prin minerit, ești însărcinat cu înregistrarea si verificarea tranzacțiilor Bitcoin. Fiecare tranzacție pe care o înregistrezi devine un bloc și se integrează cu Blockchain-ul (tehnologia care alimentează Bitcoin).


FOMO

Unul dintre cele mai frecvente lucruri cu care se confruntă investitorii si traderii începători este FOMO (fear of missing out) sau pe românește, frica de a rata o anumită oportunitate. În fiecare zi, Bitcoin urcă sau scade în valoare. În timpul urcărilor (varfurilor), traderii începatorii vor crede ca oportunitatea de a face profit este prea mare pentru a o putea rata si de regulă vor cumpăra. Teama de a nu face profit de pe urma acestor schimbări majore în piață se va reflecta negativ însă în bugetul acestora de foarte multe ori. De regulă, traderii mai avansați intervin și scot profitul din investiții tocmai când au loc aceste schimbări în piață. Familiarizarea cu FOMO și abordarea corectă în situațiile de acest gen poate fi cheia succesului în trading.


Concluzie

Toti pașii enumerați în acest scurt ghid sunt doar o inițiere pentru cei care își doresc să investească în Bitcoin. Garanția unei investiții de succes depinde foarte mult de momentul în care alegi să intri în piață, de răbdare și de timpul alocat pentru research. Acesta din urmă este ignorat de majoritatea traderilor începători și de aceea mulți abandonează din start ideea de a face profit din criptomonede.

Nu poți opri lucruri precum Bitcoin. Va fi peste tot iar lumea va trebui să se conformeze.

John McAfee, fondator McAfee Antivirus

„Bitcoin este un tur de forță tehnologic.”
Bill Gates, fondator Microsoft

„Criptomonedele ocolesc controlul valutar. Banii de hârtie vor dispărea. Criptomoneda este un mod mult mai bun de a transfera valori decât o bucată de hârtie, asta este sigur. „
Elon Musk, fondator SpaceX si Tesla

„Bitcoin este un aur mai valoros decât aurul pe care îl știe toată lumea.”
Tyler Winklevoss, fondator Gemini Exchange

CITESTE SI..

Cum să adaugi automat o rețea nouă în portofelul MetaMask

Cum să adaugi automat o rețea nouă în portofelul MetaMask

Chainlist este o listă care cuprinde rețelele EVM. Tot ceea ce trebuie să faci este să te conectezi cu portofelul MetaMask pe platforma Chainlist și să selectezi rețeaua dorită. Chainlist îți oferă și posibilitatea de a adauga peste 120 de tokeni automat. Cumpărarea...

NFT-urile au murit, trăiască sculpturile invizibile

NFT-urile au murit, trăiască sculpturile invizibile

În lumea artei nu există reguli, doar opinii și gusturi diferite. Un artist italian a dezvăluit ca a vândut recent la o licitație o sculptură invizibilă pentru suma de 15.000 de euro.Conform artistului Salvatore Garau, sculptura invizbilă se numește "Io Sono"(tradus...

Niciun Rezultat

Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.

Primește cele mai importante știri din domeniu. Abonează-te acum!

PARTENERI MEDIA

NEWSLETTER

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru cele mai importante știri din lumea criptomonedelor.

SOCIAL MEDIA

Urmărește-ne pe cele mai populare rețele de socializare cât și pe canalul de Telegram!