Selectează o Pagină
Cum să investești în Bitcoin?
0 Comentarii

Articol de Andreea Pop

mai 21, 2021

Investiția în Bitcoin și profitul de pe urma acesteia a devenit o mare tendință globală. Numărul de persoane care investește în Bitcoin este din ce în ce mai mare, ajungându-se la cifre record. Bitcoin s-a dovedit o afacere foarte profitabilă pentru cei care au investit la inceputurile acestei criptomonede și există nenumărate cazuri în care Bitcoin a schimbat total viața celor care au crezut în ea.

În ultimele luni de zile, instituțiile și milionarii în dolari ai planetei au facut profituri remarcabile de pe urma Bitcoin, vezi cazul Elon Musk. Având acest exemplu, ne-am gândit să analizăm mai în detaliu acest subiect si să îți punem la dispoziție un ghid de bază despre cum poți să faci profit investind în Bitcoin.

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor ar trebui considerată o activitate cu risc ridicat. Vă rugăm să faceți propria diligență înainte de a lua orice decizie de investiție. eMulte.ro nu este responsabil, direct sau indirect, pentru orice pierdere suferită, pretinsă sau altfel, în legătură cu utilizarea sau încrederea în orice conținut pe care l-ați citit pe website.

Platforme de tranzacționare

Platformele de tranzacționare (exchanges) funcționează ca niște site-uri web care îți permit să cumperi sau să vinzi Bitcoin. Este foarte important să găsești o platformă de încredere cu o rată de profitabilitate bună. Una dintre cele mai de încredere platforme de tranzacționare este Binance, o platformă care are interfața în limba română și care îți oferă un proces de înregistrare rapid și simplu. Deschiderea unui cont pe această platformă de tranzacționare durează mai puțin de două minute, timp în care le furnizezi doar informațiile de bază despre tine. Tot ce îți rămâne dupa înregistrare de facut este să selectezi metoda de plată preferată.

O altă platformă de tranzacționare de încredere este platforma Coinbase. Poți tranzacționa Bitcoin la fel de ușor ca și pe platforma Binance iar în același timp ai posibilitatea să câștigi bani gratuit atunci când completezi chestionare despre anumite criptomonede. Un dezavantaj pe această platformă este faptul că nu ai foarte multe criptomonede de tranzacționat așa cum se întâmplă pe Binance.

Un ultim exemplu este platforma de tranzacționare Huobi. Platforma beneficiază de o popularitate enormă mai ales in zona asiatică. Huobi reprezintă o optiune bună pentru orice trader serios, dispune de o securitate excelentă a fondurilor și de asemenea, are un suport tehnic de invidiat. Un dezavantaj pentru începatori îl reprezintă interfața exchange-ului care nu este disponibilă și în limba română.


Minerit

Mineritul este în esență cel mai bun mod de a câștiga Bitcoin și de a face profit. De ce? Pentru că la baza oricărei investiții stă un factor foarte important și anume cheltuielile. Cu cât sunt mai mici, cu atât se reduce riscul și profitul este mai mare.

Mineritul este absolut gratuit dar din păcate ai nevoie de un calculator destul de performant. Prin minerit, ești însărcinat cu înregistrarea si verificarea tranzacțiilor Bitcoin. Fiecare tranzacție pe care o înregistrezi devine un bloc și se integrează cu Blockchain-ul (tehnologia care alimentează Bitcoin).


FOMO

Unul dintre cele mai frecvente lucruri cu care se confruntă investitorii si traderii începători este FOMO (fear of missing out) sau pe românește, frica de a rata o anumită oportunitate. În fiecare zi, Bitcoin urcă sau scade în valoare. În timpul urcărilor (varfurilor), traderii începatorii vor crede ca oportunitatea de a face profit este prea mare pentru a o putea rata si de regulă vor cumpăra. Teama de a nu face profit de pe urma acestor schimbări majore în piață se va reflecta negativ însă în bugetul acestora de foarte multe ori. De regulă, traderii mai avansați intervin și scot profitul din investiții tocmai când au loc aceste schimbări în piață. Familiarizarea cu FOMO și abordarea corectă în situațiile de acest gen poate fi cheia succesului în trading.


Concluzie

Toti pașii enumerați în acest scurt ghid sunt doar o inițiere pentru cei care își doresc să investească în Bitcoin. Garanția unei investiții de succes depinde foarte mult de momentul în care alegi să intri în piață, de răbdare și de timpul alocat pentru research. Acesta din urmă este ignorat de majoritatea traderilor începători și de aceea mulți abandonează din start ideea de a face profit din criptomonede.

Nu poți opri lucruri precum Bitcoin. Va fi peste tot iar lumea va trebui să se conformeze.

John McAfee, fondator McAfee Antivirus

„Bitcoin este un tur de forță tehnologic.”
Bill Gates, fondator Microsoft

„Criptomonedele ocolesc controlul valutar. Banii de hârtie vor dispărea. Criptomoneda este un mod mult mai bun de a transfera valori decât o bucată de hârtie, asta este sigur. „
Elon Musk, fondator SpaceX si Tesla

„Bitcoin este un aur mai valoros decât aurul pe care îl știe toată lumea.”
Tyler Winklevoss, fondator Gemini Exchange

CITESTE SI..

Cum să câștigi bani jucând MIR4 (MMORPG Blockchain Game)

Cum să câștigi bani jucând MIR4 (MMORPG Blockchain Game)

MIR4 este un nou joc RPG multiplayer care a fost lansat la sfârsitul lunii August 2021. Cu toate acestea, acest joc nu este acel MMORPG pe care îl știi tu, gen World of Warcraft. MIR4 este un joc bazat pe tehnologia blockchain, un joc în care jucătorii pot extrage...

Cea mai bună clasă pentru PVE și PVP în MIR4

Cea mai bună clasă pentru PVE și PVP în MIR4

Dacă vrei să știi care este cea mai bună clasă în MIR4, atunci ai ajuns în locul potrivit. În primul rând, MIR4 este un joc MMORPG care utilizează tehnologia Blockchain și care îți permite să câștigi bani reali în timp ce te joci. Înainte de a păși in universul MIR4,...

Artista Tammy Lovin a lansat un nou NFT pe platforma Rarible

Artista Tammy Lovin a lansat un nou NFT pe platforma Rarible

Unul dintre artiștii avangardiști ai momentului, Tammy Lovin, a anunțat pe grupul de Telegram NFT (Non-fungible token) Romania că opera de artă care a fost prezentă în galeria de NFTs, la conferința Bitcoin Miami 2021, este acum listată pe platforma Rarible....

Niciun Rezultat

Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.

Primește cele mai importante știri din domeniu. Abonează-te acum!

PARTENERI MEDIA

NEWSLETTER

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru cele mai importante știri din lumea criptomonedelor.

SOCIAL MEDIA

Urmărește-ne pe cele mai populare rețele de socializare cât și pe canalul de Telegram!