Selectează o Pagină
Ce este Bitcoin și de unde se poate achiziționa?
0 Comentarii

Articol de Andreea Pop

iulie 21, 2021

În acest articol vom explica două lucruri esențiale pentru cei care nu sunt familiarizați cu lumea criptomonedelor: ce este Bitcoin și care este cea mai folosită platformă de tranzacționare a criptomonedelor.

Cumpărarea și tranzacționarea criptomonedelor ar trebui considerată o activitate cu risc ridicat. Vă rugăm să faceți propria diligență înainte de a lua orice decizie de investiție. eMulte.ro nu este responsabil, direct sau indirect, pentru orice pierdere suferită, pretinsă sau altfel, în legătură cu utilizarea sau încrederea în orice conținut pe care l-ați citit pe website.

La o simplă căutare pe Wikipedia, aflăm că Bitcoin este un sistem de plată electronică descentralizat și o monedă digitală (criptomonedă) opensource creată în 2009 de Satoshi Nakamoto. Bitcoin (BTC) a fost creat pentru a asigura protecția investițiilor și finanțarea liberă a afacerilor, fără a face apel la instituții financiare și în afara oricărei constrângeri și reglementări. Numele Bitcoin se referă de asemenea și la programul opensource pentru folosirea acestor monede, cât și la rețeaua peer-to-peer (de la egal la egal) pe care acesta o formează.

Pentru a găsi informații despre criptomonedele existente, putem folosi doua platforme: Coinmarketcap și Coingecko. Daca ești începător și vrei să investești în criptomonede, te sfătuim să începi cu ce este mai sigur, adică cu criptomoneda Bitcoin (BTC) sau criptomoneda Ethereum (ETH).

Dacă vrei să investești în alte criptomonede decât cele recomandate mai devreme, nu uita să te interesezi de echipa din spatele proiectului, de utilitatea criptomonedei respective, de platformele pe care aceasta se tranzacționează, de planul echipei pe termen lung, să citești whitepaper-ul și să ceri păreri de la alți investitori din comunitatea proiectului respectiv.
IMPORTANT: documentează-te înainte de a face o investiție într-o criptomonedă și nu investi mai mult decât îți permiți să pierzi!

Cea mai folosită platformă de tranzacționare a criptomonedelor

Platforma Binance este una dintre cele mai mari platforme de tranzacționare dar și cea mai populară. Pentru accesarea platformei Binance, va trebui să te înregistrezi iar după primirea e-mail-ului de confirmare poți începe tranzacționarea de criptomonede. Platforma Binance are interfața și în limba romana, așa că nu ar trebui să întampini probleme. Binance îți oferă zeci de tutoriale si sfaturi legate de trading, depozite, retrageri, dobânzi, împrumuturi, cardul Binance ș.a.m.d. Vom reveni asupra acestui subiect în curând cu un ghid detaliat și exemple de trading avansat.

Nu poți opri lucruri precum Bitcoin. Va fi peste tot iar lumea va trebui să se conformeze.

John McAfee, fondator McAfee Antivirus

„Bitcoin este un tur de forță tehnologic.”
Bill Gates, fondator Microsoft

„Criptomonedele ocolesc controlul valutar. Banii de hârtie vor dispărea. Criptomoneda este un mod mult mai bun de a transfera valori decât o bucată de hârtie, asta este sigur. „
Elon Musk, fondator SpaceX si Tesla

„Bitcoin este un aur mai valoros decât aurul pe care îl știe toată lumea.”
Tyler Winklevoss, fondator Gemini Exchange

CITESTE SI..

Niciun Rezultat

Pagina căutată nu a fost găsită. Încercați o căutare mai profundă sau folosiți navigarea de deasupra pentru localizarea postării.

Cum să investești în Bitcoin?

Cum să investești în Bitcoin?

Investiția în Bitcoin și profitul de pe urma acesteia a devenit o mare tendință globală. Numărul de persoane care investește în Bitcoin este din ce în ce mai mare, ajungându-se la cifre record. Bitcoin s-a dovedit o afacere foarte profitabilă pentru cei care au...

Primește cele mai importante știri din domeniu. Abonează-te acum!

PARTENERI MEDIA

NEWSLETTER

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru cele mai importante știri din lumea criptomonedelor.

SOCIAL MEDIA

Urmărește-ne pe cele mai populare rețele de socializare cât și pe canalul de YouTube!