Acasă Wellness Esti stresat? Iata ce melodie poate sa-ti reduca starea de anxietate!

Esti stresat? Iata ce melodie poate sa-ti reduca starea de anxietate!

562
0
DISTRIBUIȚI
cantecul care reduce anxietatea

Anxietatea, pe care multi dintre noi o recunoastem ca pe acea stare afectiva de neliniste, ingrijorare si panica, uneori, a devenit o problema frecvent intalnita.

Astfel, un studiu din 2013 a constatat ca 57% dintre studentele din SUA au raportat episoade de anxietate, in timp ce în Marea Britanie, YouthNet a descoperit ca o treime din tinere si unul din zece tineri – sufera de atacuri de panica.

Nu vom discuta motivele pentru care ajungem la anxietate si depresie, cum se diferentiaza diferitele tulburari sau care este simptomatologia acestora. Vrem doar sa va spunem ca pe langa tratamentul clasic, medicamentos, exista mai multe variante de terapii prin care se incearca reducerea hormonilor de stres: terapia cognitiva, meditatia, yoga, si alte tehnici de relaxare, ca meloterapia.

Cercetatorii de la Mindlab International din Marea Britanie, au dorit sa afle ce fel de muzica induce cea mai mare stare de relaxare celor ce o asculta. Studiul realizat de cercetatori a presupus ca toti participanții să încerce să rezolve o serie puzzle-uri dificile in timp ce erau conectati la niste senzori- acesta fiind motivul pentru declanșarea unui anumit grad de stres. În acest timp, participanții la studiu au fost „tratati” cu o serie de melodii, iar cercetatorii le-au masurat activitatea creierului, ritmul cardiac, tensiunea arterială și frecvența respirației.

Ceea ce au descoperit este ca una dintre piese – „Weightless” – a redus cu 65% gradul de anxietate a participanților.

Piesa a fost gandita special pentru a induce starea de relaxare celor ce o asculta. Muzicienii si-au unit fortele cu terapeutii pentru a aranja cu atentie armoniile, ritmurile si basul, pentru a incetini ritmul inimii si a scadea tensiunea arteriala a ascultătorilor, reducand in acelasi timp si hormonii de stres.

Daca sunteti stresati, puteti incerca pe pielea/urechile voastre sa ascultati melodia. Pana acum a fost ascultata de peste 8 milioane de ori.