Acasă Sport Sébastien Loeb a devenit Cavaler al Legiunii de Onoare

Sébastien Loeb a devenit Cavaler al Legiunii de Onoare

42
0
DISTRIBUIȚI

Sébastien Loeb, pilotul Citroën Racing si campionul mondial de raliuri en titre, a primit miercuri dupa amiaza, la Palatul Elysée, din partea lui Nicolas Sarkozi, presedintele Frantei, titlul de Cavaler al Legiunii de Onoare.

Dupa cele 5 titluri mondiale castigate in Campionul Mondial de Raliuri, Sebastien Loeb a fost invitat, miercuri 27 mai, la Palatul Elysee pentru a i se inmana un nou titlu de prestigiu. In cadrul unei ceremonii oficiale la care a participat si familia pilotului Citroën, Nicolas Sarkozy, presedintele Frantei, l-a decorat pe Loeb cu ordinul Legiunii de Onoare, cea mai inalta distinctie acordata de statul francez.

Aceasta distinctie, creata de Napoleon Bonaparte, mai este numita si „crucea celor bravi”, iar printre cei care au fost onorati se mai numara si alte personalitati din sporturile cu motor: Pierre Dupasquier, Jean Alesi si Alain Prost, cvadruplu campion mondial de Formula 1.

„Sunt foarte onorat sa primesc aceasta decoratie din partea presedintelui Republicii. Chiar daca este un titlu personal, tin foarte mult sa o impart cu toti membrii echipei Citroën. De fiecare data cand facem sa rasune imnul national la un raliu, simtim aceeasi mandrie comuna pentru reusita sub culorile Frantei. Sper sa continui sa-mi reprezint cu demnitate tara, obtinand al saselea titlu de Campion Mondial de Raliuri „, a declarat Sébastien Loeb.

In 2009, Sebastien Loeb a castigat 5 dintre cele 6 etape disputate, fiind  lider in Campionatul Mondial de Raliuri cu un total de 55 de puncte. Palmaresul pilotului echipei Citroën este impresionant. Loeb are 52 de raliuri castigate, dintre care 23 pe asfalt si 26 pe macadam. In afara acestui record el este si pilotul cu cele mai multe victorii intr-un sezon, 11 in 2008, pilotul cu cele mai multe victorii consecutive, 6 la rand, si pilotul cu cele mai multe victorii consecutive intr-un singur raliu, 7 in Raliul Germaniei intre 2002 si 2008. Sébastien Loeb a castigat, pana acum, 20 de raliuri diferite.

[ad#Adsense-1]

DISTRIBUIȚI