Acasă Sport Romania a luat un singur premiu la Black Sea International Regatta 2009

Romania a luat un singur premiu la Black Sea International Regatta 2009

41
0
DISTRIBUIȚI

Cea mai importanta competitie internationala de yachting offshore a Marii Negre, Black Sea International Regatta 2009, a luat sfarsit la Balcic.

Din cele 10 premii puse in joc la cele trei clase de competitie, Bulgaria si-a adjudecat sase, Ucraina trei si Romania unul.

Marele premiu, “Black Sea International Award” a fost castigat de Petra, Bulgaria, unul dintre castigatorii anului trecut.

Aflata la a doua editie, Black Sea International Regatta, 27-30 mai, Mangalia – Balcic, s-a bucurat de un succes deosebit si a reunit la start 34 de veliere, aproape dublu fata de anul trecut: 16 din Romania, 9 din Bulgaria, 7 din Ucraina, cate unul din Republica Moldova si unul din UK.

Dupa trei zile de competitie, marele premiu a fost castigat de Petra, Bulgaria, skipper

Nikola Dukov, unul dintre castigatorii de anul trecut. Singurul premiu pentru Romania a fost castigat de catre Magic Time X, skipper Cristy Baisan – locul trei

la clasa Racing si locul cinci in clasamentul general.

Castigatorii clasei Racing – aceeasi Petra, Bulgaria.

Primul loc la clasa Cruising 1 a fost castigat de LZ Yachting, Bulgaria, skipper Lachezar Bratoev iar la clasa Cruising 2, de catre Luna, Ucraina, skipper Anatoliy Lukian. Rezultatele complete sunt publicate pe website-ul oficial al competitiei, www.blacksearegatta.com.

Organizata de catre Yacht Club Romania, cu sprijinul Yacht Club Pontos Varna si Odessa International Yacht Club, competitia a avut ca Principal Race Officer pe Marina  Psichogiou, International Race Officer, Grecia si un juriu alcatuit din

George Paunov, International Judge, Bulgaria, Dan Mitici, International Judge, Romania, Yannis Kontaxopoulos, Grecia.

Sistemul de rating IRC International care a fost utilizat in cadrul competitiei a fost supervizat de catre Ludovic Abollivier, reprezentant IRC International, Franta.

Ca si in 2008, toate yacht-urile participante au fost  dotate cu un sistem automat de urmarire prin satelit, oferit de CASON. Astfel, publicul si media au putut urmari competitia in timp real, pe internet, accesand website-ul regatei, www.blacksearegatta.com.

Black Sea International Regatta este etapa intai a Primului Campionat de Yachting Offshore al Romaniei – 2009 (www.yachtingoffshore.ro), initiat de catre Yacht Club Romania, Campionat care cuprinde 4 competitii/etape:

Black Sea International Regatta (27-30 mai Mangalia, Balcic) ; Cupa Bricul Mircea (7-9 august, Constanta) ; Regatta Bavaria Blue Marine (29-30 august, Constanta) si Regata Romania (1-4 octombrie, Constanta).

DISTRIBUIȚI