Acasă Sport Mihai Marinescu – cursa cu ghinion la Monte Carlo, in Seria Mondiala...

Mihai Marinescu – cursa cu ghinion la Monte Carlo, in Seria Mondiala Renault

49
0
DISTRIBUIȚI

Mihai Marinescu a concurat, in acest weekend la Monte Carlo, la cea de-a doua sa cursa din World Series by Renault.

Mihai Marinescu a continuat colaborarea cu echipa austriaca Interwetten Racing in World Series by Renault 2009, si a luat startul in etapa de la Monte Carlo, programata in acest sfarsit de saptamana, o data cu Marele Premiu de Formula 1. Team-ul austriac a continuat sa-l sustina, inclusiv financiar, pe tanarul pilot roman, propietarul echipei, Walter Raus, fiind convins de capacitatea lui Mihai de a obtine rezultate bune: „Mihai este un pilot talentat si rapid. Nu are experienta cu aceasta masina si totusi a obtinut timpi foarte buni, de fiecare data cand a urcat la volan. Sunt convins ca odata ce sa acomodat cu monopostul Formula Renault 3.5 va obtine performante foarte bune. Monaco este o pista care i se potriveste, este foarte tehnica, si de aceea l-am sustinut pentru a concura aici”.

Primul contact cu circuitul din Principatul Monegasc a fost o mare surpriza pentru Mihai Marinescu. „Este incredibil! Ma asteptam sa gasesc niste stradute mici si intortocheate, insa nu. Spre surprinderea mea, strazile sunt largi iar virajele nu sunt chiar atat de stranse cum par la TV. Ma asteptam ca circuitul sa fie similar cu cel de la Macao, dar nici pe departe. Senzatiile oferite de masina de concurs pe aceasta pista,  sunt unice! Al doilea viraj, cel de la Casino este intr-adevar special, iar depre cele doua sicane de la piscina sa nu mai vorbim! Treci prin ele cu peste 100 de km/h, la cativa metri de apa. Tunelul este iarasi special. La intrare esti orb, instinctul spune sa franezi iar tu stii ca trebuie sa accelerezi. O proba de forta.”

Mihai a mers bine in sesiunile de antrenamente prograamte joi dimineata. Fara sa foloseasca anvelope noi, Mihai a incercat sa „descifreze” circuitul. Tur dupa tur si-a imbunatatit prestatia, cel mai bun timp al sau find obtinut chiar la final.

In calificarile de sambata, Mihai a reusit o performanta buna, depasindu-si timpul de joi cu aproape trei secunde, obtinand al 9-lea timp al seriei sale si al 15-lea la general: „Incep sa ma acomodez cu masina. Inca nu o simt perfect, dar e din ce in ce mai bine. Mi-am atins obiectivul – intrarea in primii 15. Sper sa am o cursa buna si sa trec linia de sosire cel putin pe aceasi pozitie”, a spus Mihai, dupa calificarile oficiale.

Cursa de duminica s-a incheiat insa mult prea repede. Chiar la start, Mihai a fost percutat violent din spate de rusul Move si fortat sa abandoneze: „Sunt dezamagit. La start am avut mici probleme tehnice, si imediat m-a lovit Move. Dupa cum a decurs cursa, veneam in primii 12, dar n-a fost sa fie. Am totusi multumirea ca am progresat cu aceasta masina. Trebuie sa le multumesc celor din echipa Interwetten Racing pentru tot sprijinul lor, echipa e profesionista, e una din cele mai bune cu care am lucrat. Imi pare rau ca nu am reusit sa le aduc o bucurie, sper insa sa o pot face cat mai curand”, a adaugat Mihai Marinescu.

Mihai are oportunitatea de a continua alaturi de echipa Interwetten Racing si in etapa urmatoare, la Budapesta, la jumatatea lunii iunie, daca reuseste sa adune minimul de buget necesar.

DISTRIBUIȚI