Acasă Sport Jocurile Olimpice de iarna, presarate cu accidente

Jocurile Olimpice de iarna, presarate cu accidente

176
0
DISTRIBUIȚI

Dupa ce sportivul georgian Nodar Kumaritaşvili (21 ani) a încetat din viaţă vineri, în timpul antrenamentului pentru proba de sanie din cadrul Jocurilor Olimpice de la Vancouver, au urmat si alte accidente, insa acestea nu au mai fost atat de grave.

Un sportiv australian care participă la proba de bob din cadrul JO de iarnă, a fost spitalizat preventiv, miercuri seara, după un accident suferit în prima sesiune de antrenamente desfăşurată pe pista de la Whistler.
Duncan Harvey era conştient şi a părăsit pista pe propriile picioare, înainte de a fi transportat la spital, potrivit delegaţiei australiene. Harvey şi pilotul Chris Spring, care a suferit o rană superfificială la faţă, s-au numărat printre cele şapte echipaje care s-au răsturnat în timpul antrenamentului de miercuri, desfăşurat pe pista pe care şi-a pierdut viaţa sănierul georgian Nodar Kumaritaşvili.

In aceeasi zi, patru schioare, între care şi reprezentanta României, Edith Miklos, s-au accidentat în timpul probei feminine de coborâre. Cursa a fost întreruptă timp de câteva minute, după accidentarea suferită de Edith Miklos, care a pierdut controlul schiurilor şi a ieşit cu mare viteză în afara pistei, oprindu-se în plasele de protecţie de pe margine. Sportiva română, care a fost transportată cu elicopterul la spital, a suferit o accidentare la genunchi, potrivit raportului medical al cursei.
Suedeza Anja Paerson a aterizat pe spate după un zbor de 60 m, suferind contuzii la piciorul drept şi la coapsă.  Alte două sportive accidentare în timpul coborârii feminine au fost elveţianca Dominique Gisin, care a suferit o comoţie cerebrală şi leziuni la cap şi piciore, şi franţuzoaica Marion Roland, care a suferit o ruptură de ligamente încrucişate la genunchiul stâng. Marion Rolland, care a mai suferit o accidentare identică la acelaşi genunchi în urmă cu doi ani, nu va mai putea participa la celelalte probe din cadrul Jocurilor Olimpice şi nici la alte concursuri în acest sezon.

DISTRIBUIȚI