Acasă Sport Cum au votat personalitatile din sport?

Cum au votat personalitatile din sport?

146
0
DISTRIBUIȚI

Alina Radu

Şi-au fãcut un nume din faptul cã reprezintã România la competiţii de nivel internaţional. Se numesc sportivi patrioţi şi îşi doresc de cele mai multe ori ca imaginea lor sã fie asociatã cu tricolorul poporului roman.

foto Alina RaduO datã la 5 ani, ne aşteptãm ca sportivii români de valoare sã lase deoparte pentru câteva ore propriile lor activitãţi competiţionale şi sã se concentreze asupra votãrii unei personalitãţi care influenţeazã istoria şi statutul propriei ţãri.

Chiar dacã e duminicã, majoritatea au gãsit scuza “lipsei de timp” pentru a îşi explica atitudinea ignorantã faţã de prezenţa lor în secţiile de votare. Mulţi considerã cã nu e nevoie sã cunoascã situaţia politicã a statului care prin reformele şi constituţia proprie i-au protejat drepturile sau l-au nemulţumit pe sportivul în sine.

În timpul zilei de votare mi-am alocat timpul necesar unui sondaj printre personalitãţile din sport sã vedem care este atitudinea sportivilor români faţã de un nou mandat prezidenţial.

Pe Leonard Doroftei l-am surprins la o cafea în faţa televizorului, în timp ce îşi fãcea curaj sã se îndrepte cãtre leo dorofteisecţia de votare. Încã nu era decis cu cine sã voteze: “ Îmi este foarte greu sã decid pentru cã respect ambii candidaţi foarte mult, dar o sã merg la vot dupã ce îmi termin cafeaua. Pânã ajung la secţia de votare mã gândesc şi o sã iau o decizie.”.

marius-urzicaMarius Urzicã era şi el în faţa televizorului şi urmãrea dezbaterile politice în reluare : “Am urmãrit confruntarea politicã dintre Geoanã şi Bãsescu şi toate celelalte emisiuni politice care au analizat programul electoral al fiecãruia. Am deja o afinitate, dar o ţin secretã. Oricum, mã duc la votare.”

În fotbal, este cu totul o altã poveste. În timp ce Adi Ropotan se bucurã de vacanţa bine-meritatã, nu şi-a gãsit timp sã pulhac ajungã la vot: “Nu mã duc la vot pentru cã nu mã pasioneazã politica”.  Nici prietenul lui, Cristi Pulhac, nu a ajuns la secţia de votare : “ Nu mã duc la vot pentru cã nu mã intereseazã. Am lucruri mai importante de fãcut, cum ar fi cã intru în cantonament.”

În timp ce Nae Mitea era ocupat cu organizarea şi sãrbãtorirea zilei de nume (Sf. Nicolae) alãturi de iubita lui, Andreea, asta fiind scuza lipsei lui de la secţia de votare, Rãzvan Cociş considerã cã votul lui nu e reprezentativ în urnele de vot pentru cã netrãind în România nu cunoaşte bine situaţia politicã a ţãrii.

pacurarPe lângã alte scuze de genul “nu am avut timp sã ajung” sau “nu vreau sã comentez” pe care fotbaliştii mi le-au spus, singurul care era hotãrât sã meargã la vot este Alex Pãcurar: “Nu mã pricep la politicã, încredere nu-mi inspirã nici un candidat, dar îl simpatizez pe Bãsescu”.
Dragi cititori, eu propun sã facem o acţiune naţionalã de educaţie politicã pentru fotbaliştii români, astfel încât  la întrebarea: “Ce regim politic are ţara noastrã?” sã nu mi se mai închidã telefonul în nas.

DISTRIBUIȚI