Acasă Sport Alex Filip a castigat raliul Clujului

Alex Filip a castigat raliul Clujului

41
0
DISTRIBUIȚI

Alex Filip si Bogdan Iancu au obtinut  prima victorie cu modelul Citroen C2 R2 la grupa A. Cu cele 10 puncte obtinute in Raliul Clujului, echipajul 79 a urcat pe locul secund in clasamentul general al grupei A, la un singur punct in spatele liderului.

Niciun abandon in Raliul Clujului si clasari pe podium la fiecare etapa. Acesta era palmaresul echipajului Alex Filip/Bogdan Iancu in etapa clujeana din Campionatul National de Raliuri. Editia din 2009 s-a terminat perfect, cu prima victorie la grupa A, o victorie obtinuta, ca la fotbal, in minutul 90, adica pe ultima super speciala a raliului.

Alex Filip si Bogdan Iancu au inceput Raliul Clujului cu cel mai bun timp pe prima proba speciala, urmata de mici probleme pe cea de-a doua. „Au inceput sa se aprinda mai multe beculete de avarie in bord si am redus ritmul. Nu stiu ce s-a intamplat si am preferat sa pierd cateva secunde pe aceasta proba”, a spus Alex Filip, in primul parc de service de sambata.

Linistiti de inginerii de la Colina Motors, Alex Filip si Bogdan Iancu au continuat ziua in acelasi ritm, dar au pierdut cateva secunde in duelul cu clujeanul Edwin Keleti. Dupa speciala a cincea, ultima din prima zi, echipajul 79 se afla pe pozitia a doua in clasamentul general al grupei A, la 9,3 secunde in spatele liderului. „Tinand cont de diferenta de putere intre Citroen-ul C2 R2 si masina liderului, sunt multumit cu acest rezultat. Nu am renuntat insa la prima pozitie, chiar daca nu va fi usor deloc. Maine mai avem o proba lunga pe care voi merge la maximum. Acolo este singura noastra sansa”, a spus Alex Filip, la finalul primei zile din Raliul Clujului Mobil 1.

DISTRIBUIȚI