Acasă Sport „Dinamobilul” este pregatit pentru primul raliu pe macadam

„Dinamobilul” este pregatit pentru primul raliu pe macadam

303
0
DISTRIBUIȚI

Primul macadam din sezonul 2009 inseamna distractie 100% pentru echipajul Alex Filip/Bogdan Iancu. „Macadamul de la Iasi este foarte bun si sper ca si probele noi, incluse anul acesta, sa fie la fel ca cele din 2008. Imi place la nebunie sa pilotez pe macadam si deabia astept aceasta etapa”, a spus Alex Filip, inaintea startului in Raliul Iasiului, etapa a treia din Campionatul National de Raliuri Dunlop.

350,6 kilometri, dintre care 115,3 km impartiti in 9 probe speciale. Asta inseamna, pe hartie, Raliul Iasiului in 2009. Pe teren, etapa de la Iasi este putin mai complicata. „Nu am amintiri foarte placute de la Iasi”, spune Alex Filip. „In 2007 nu am putut lua startul pentru ca, la un test programat cu o saptamana inainte de cursa, am spart cutia de viteze si nu am primit alta in timp util. In 2008 am terminat pe podium, dar tot am avut probleme tehnice. As vrea sa termin si acum pe podium, dar, de data aceasta, fara nicio problema tehnica.” Etapa de la Iasi este si primul raliu pe macadam alaturi de Bogdan Iancu. „Pe asfalt, la Timisoara, lucrurile au functionat destul de bine. In recunoasteri ma voi familiariza cu stilul lui Alex pe macadam si nu cred ca vor fi probleme in cursa. Desigur, avem nevoie de ceva timp de acomodare, dar lucrurile merg in directia cea buna”, a spus Bogdan Iancu, copilotul echipajului 79, inaintea recunoasterilor oficiale care vor fi facute cu un Citroen C-Crosser.

Echipajul cu numarul 79 continua, si la Iasi, campania „Race and Help”. La fiecare etapa din Campionatul National de Raliuri sponsorii lui Alex Filip vor dona cate 5 Euro pentru fiecare kilometru de proba speciala parcurs in scopuri caritabile. Dupa etapa de la Timisoara, in contul „Race and Help” s-au strans 605 Euro, bani care au fost redirectionati imediat Fundatiei Hospice „Casa Sperantei”. In etapa de la Iasi se pot strange 576,5 Euro, bani care vor fi donati de Citroën Romania. „Acum avem doua motive sa ajungem la sosire in fiecare raliu. Unul pentru ca ne dorim sa obtinem un rezultat cat mai bun la fiecare etapa si cel de-al doilea pentru ca vrem sa adunam cat mai multi bani in campania „Race and Help”. Initial am vrut ca la fiecare etapa sa sustinem cate o alta cauza, dar, pana la urma, cred ca este mai eficient ca toti banii dintr-un sezon sa ajunga intr-un singur loc. Asa ca, pana la finalul sezonului 2009, vom sustine Fundatia Hospice „Casa Sperantei”, a mai spus Alex Filip.

Raliul Iasiului este programat in perioada 22 – 23 mai pe probele speciale de macadam din jurul orasului. Pentru Alex Filip si Bogdan Iancu, editia din acest an va incepe insa cu o zi mai devreme, pe 21 mai, la Iulius Mall. Incepand cu ora 10:30, la standul Grand Auto, va fi expus modelul Citroën C2 R2 cu care echipajul 79 concureaza in Campionatul National de Raliuri. Toti cei care vor veni la Grand Auto vor primi postere cu autografele lui Alex Filip si Bogdan Iancu, vor face cunostinta cu masina lor de concurs, Citroën C2 R2, si vor putea afla mai multe amanunte despre Campionatul National de Raliuri 2009 si Raliul Iasiului. „Deabia astept sa ajung la acest eveniment. Imi face o mare placere sa stau de vorba cu pasionatii de raliuri din tara si sunt sigur ca o mare parte dintre cei care vor veni sa ne vada la Iulius Mall vor deveni, dupa acest eveniment, spectatori pe marginea probelor speciale”, a spus Alex Filip.

Imediat dupa raliu, Alex Filip va pleca spre Urziceni, acolo unde echipa Dinamo va juca, duminica 24 mai, cu Unirea Urziceni. „Este un meci foarte important pentru Dinamo si trebuie sa fiu acolo pentru a-i sustine. Sper ca „Dinamobilul”, masina mea de curse, sa le poarte noroc si sa castige acest meci”, a mai adaugat Alex Filip.

DISTRIBUIȚI