Acasă Social Un medic roman din Franta si-a abandonat pacientii

Un medic roman din Franta si-a abandonat pacientii

157
2
DISTRIBUIȚI

Revolta intr-un sat din Franta dupa ce medicul care a fost sprijinit financiar de locuitori, si-a parasit locul de munca.

“Un mic sat din Franta se mobilizeaza impotriva comportamentului medicului generalist. La un an dupa ce locuitorii l-au ajutat financiar sa se instaleze, acesta a plecat fara sa anunte, cu dosarele pacientilor si echipamentul medical donat de un cetatean”. Informatia a facut rapid inconjurul presei din Hexagon, cu atat mai mult cu cat doctorita care a plecat era romanca. “Nu ne puteam imagina ca ne poate lasa asa”, a declarat pentru televiziunea franceza TF1 Daniel Pintard, un pensionar indignat de atitudinea medicului.

Satul Belesta are 1.200 de locuitori, iar “dezertarea” medicului a provocat o adevarata revolta in intreaga regiune. La sosirea romancei, in aprilie 2009, primaria si locuitorii au depus toate eforturile pentru a-i oferi “conditii de instalare ideale”. Medicul de origine romana a beneficiat si de noua luni fara plata chiriei pentru cabinet si sase luni de gratuitate la cazare. Daniel Pintard a sustinut cheltuielile pentru tot echipamentul medical necesar, in valoare de 8.000 de euro, si i-a dat masina doctoritei, pentru un an.

Cu toate astea, doctorita a plecat fara sa anunte si fara sa lase vreun mesaj sau adresa. Locuitorii au aflat insa ca, pe 1 iulie, doctorita lor a preluat un cabinet medical dintr-un mic oras situat la aproximativ 150 de kilometri de satul lor. Este “o atitudine iresponsabila si necinstita”, sustine Alain Bolo, primarul din Belesta. “Cand ea a avut nevoie de noi, mai ales pentru a obtine permisul de sedere, a stiut sa ne gaseasca”, a continuat acesta. In ceea ce priveste faptul ca a plecat cu tot cu dotarile medicale si cu dosarele pacientilor, primarul a declarat ca “este o rusine, pentru ca ea le cere oamenilor sa trimita un plic platit daca vor sa-si primeasca dosarele”. “Suntem neputinciosi in fata acestei situatii. (…) Nimic nu ii interzice unui medic sa paraseasca un cabinet fara sa anunte, este aberant”.

Sursa: Hotnews.ro

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII