Acasă Social Românii au donat 45.000 de euro pentru copiii bolnavi de cancer

Românii au donat 45.000 de euro pentru copiii bolnavi de cancer

210
1
DISTRIBUIȚI

Asociaţia Aripi spre viaţă anunţă rezultatele campaniei „Inimi mari pentru zâmbetele celor mici” destinată strângerii de fonduri pentru copiii afectaţi de leucemie şi alte forme de cancer.

aripi spre viataCampania s-a derulat în perioada 15 decembrie 2010 – 8 martie 2011 iar donaţiile se ridică la aproximativ 45.000 de euro. Banii sunt destinaţi dotarii şi reamenajării în secţia de pediatrie a Institului Clinic Fundeni a unor rezerve speciale destinate efectuării în condiţii optime a tratamentelor cu citostatice şi a manevrelor invazive pentru copiii internaţi.

Tradusă în cifre, campania noastră a însemnat 18.493 de SMS-uri şi 34.000 de lei în donaţii făcute direct în conturile Asociaţiei de către firme şi persoane private. Pentru noi, aceste cifre se traduc în tot atâtea voturi de încredere care ne motivează să mergem mai departe cu hotărâre. Pentru copiii internaţi şi trataţi  la Fundeni, înseamnă o creştere a şanselor pentru viaţă. Mulţumim tuturor acelora care ne-au onorat cu încrederea lor şi promitem să vă ţinem la curent cu evoluţia lucrărilor de la spital”, a declarat Nicoleta Vlad, Preşedintele Asociaţiei Aripi spre viaţă.

Rezervele de la Fundeni vor fi reamenajate cu pardoseală şi tapet special, antimicrobian, destinat spaţiilor de terapie intensivă şi vor fi dotate cu aparatură sanitară la standarde internaţionale (monitoare ale funcţiilor vitale, stative de perfuzie, infuzomate, injectomate, plinte linea, lămpi pentru dezinfecţia aerului şi a suprafeţelor etc.). Se va ameliora, astfel, riscul de producere a unor infecţii grave la care sunt expuşi copiii cu boli canceroase datorită tratamentelor cu citostatice care le scad imunitatea.

Anual, în secţia de pediatrie a Institutului Clinic Fundeni sunt înregistrate peste 5.000 de internări. Vin aici copii din toate colţurile ţării, afectaţi de leucemie, cancer şi alte boli grave. După fiecare cură de citostatice, copiii intră în aplazie medulară şi sunt predispuşi la infecţii grave, de aceea înfiinţarea rezervelor speciale de tratament este esenţială pentru menţinerea sub control a evoluţiei bolii şi sporirea şanselor de vindecare.

Evoluţia proiectului de dotare şi reamenajare va fi constant comunicată de către Asociaţie pe pagina www.aripispreviata.ro precum şi pe pagina de facebook  http://www.facebook.com/home.php#!/aripispreviata.

Donaţiile, atât în nume propriu cât şi ca persoană juridică, se pot face pe mai departe în conturile Asociaţiei Aripi spre viaţă deschise la BCR, sucursala Bagdasar:

Pentru donaţiile în LEI – RO88 RNCB 0521114607820001

Pentru donaţiile în EURO –  RO34 RNCB 0521114607820003

Cod fiscal: 26481900

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să o contactaţi pe

Nicoleta Vlad, Preşedinta Asociaţiei Aripi spre viaţă,

la telefon + 40 723.300.259

sau e-mail nicoleta.vlad@aripispreviata.ro

Despre Aripi spre viaţă

Asociaţia Aripi spre viaţă a fost înfiinţată în ianuarie 2010 fiind înregistrată în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor cu nr.2/21.01.2010. Scopul Asociaţiei Aripi spre viaţă este nepatrimonial, apolitic, având ca scop ameliorarea condiţiilor de îngrijire a copiilor şi tinerilor suferind de leucemie, cancer şi alte boli grave care le ameninţă viaţa.

www.aripispreviata.ro

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU