Acasă Social Planul economic al guvernului, blocat de femeile de serviciu de la Finanţe

Planul economic al guvernului, blocat de femeile de serviciu de la Finanţe

153
1
DISTRIBUIȚI

Programul economic anti-criză al Guvernului nu a putut fi elaborat pentru că femeile de serviciu de la Finanţe nu au vrut să descuie uşile sălilor unde trebuia să aibă loc şedinţa grupului de lucru al Coaliţiei.

Jurnalul Naţional a aflat povestea halucinantă a programului anticriză, care nu există, poate din fericire, decât la nivel de declaraţii. Marţi, 13 iulie, exact acum o săptămână, la ministerul Finanţelor era programată prima şedinţă a grupului de lucru pentru programul economic. La ora 9 dimineaţa, în faţa ministerului erau deja grupate camerele de filmat ale televiziunilor de ştiri, dornice să afle ce măsuri minune vor fi luate pentru relansarea economică. La 9:30, la minister sosesc doar doi membri ai grupului de lucru: senatorul PDL Valentin Calcan, şi senatorul UNPR Mircea Coşea. Găsesc uşile ministerului închise, cabinetul ministrului Vlădescu sigilat. Află de la două femei de serviciu că „domnul ministru e plecat la Bruxelles”. Secretarii de stat, plecaţi şi ei, care pe unde. Soseşte şi Sulfina Barbu, cu ceva întârziere, şi toţi trei încep să negocieze cu femeile de serviciu desfăşurarea şedinţei grupului de lucru pentru programul economic. De ce cu femeile de serviciu? Pentru că ele deţineau… cheile de la uşile ministerului de Finanţe. Sulfina Barbu le roagă pe femeile de serviciu să deschidă cabinetul ministrului Vlădescu, să îşi ţină acolo şedinţa. „Nu avem voie, este securitate de gradul 1”, refuză femeile de serviciu.

Deci, peste criza economică, apare şi criza grupului de lucru anti-criză, care nu are unde şi nici cu cine să îşi desfăşoare activitatea. „Ce facem, plecăm?”, întreabă cei doi senatori. Sulfina Barbu le explică însă că nu pot pleca din minister, din cauză că jos, în curte, aşteaptă ziariştii, şi dacă ei pleacă aşa devreme, se va afla că şedinţa nu s-a mai ţinut. Deci trebuie să stea în clădire cel puţin o oră. Da, dar unde? Norocul le-a ieşit în cale, întruchipat de fostul secrtar de stat Graţiela Iordache, proaspăt demisă, care venise să-şi ia lucrurile din birou, şi care i-a invitat la ea, la o bârfă, dar cu rugămintea „să nu îi spună domnului ministru Vlădescu că le-a dat cafea”. Sursele Jurnalului Naţional susţin că cei trei membri ai grupului de lucru anti-criză au stat ascunşi în biroul Graţielei Iordache timp de o oră, pentru a nu se prinde ziariştii din curte că şedinţa importantă şi anunţată cu tam-tam nu s-a mai ţinut.

DISTRIBUIȚI