Acasă Social 95 de localităţi, afectate de viituri

95 de localităţi, afectate de viituri

142
0
DISTRIBUIȚI

Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), peste 95 de localităţi din 27 de judeţe au fost afectate de ploile torenţiale din ultimele 24 de ore.

Printre acestea se numără judeţele Vâlcea, Vrancea, Arad, Alba, Iaşi, Mehedinţi,Olt, Prahova,Sălaj, Hunedoara, Gorj, Galaţi, Dolj, Buzău, Caraş-Severin, Braşov, Neamţ, Tulcea, Timiş, Suceava, Sibiu şi Dâmboviţa. Conform datelor furnizate de IGSU, au fost inundate 1873 de locuinţe şi gospodării, 1065 de hectare de teren agricol şi 2 kilometri de drumuri naţionale. În judeţul Alba unde se înregistrează o situaţie mai gravă, au fost inundate 600 de case, din 18 localităţi şi 38 de străzi. Şapte case au fost distruse, 41 de poduri au fost afectate, iar apa din 210 fântâni nu mai poate fi utilizată. Pe două drumuri naţionale, DN 1 şi DN 74 se circulă cu dificultate. În Cluj, 900 de locuinţe din 15 localităţi au fost afectate şi ele de viituri. De asemenea, mai multe persoane din zonele amintite au fost evacuate de pompierii militari.

Traficul a fost îngreunat în această dimineaţă pe DN 7, între Râmnicu Vâlcea şi Piteşti, după ce, în urma vijeliilor, mai mulţi copaci s-au prăbuşit pe carosabil, au anunţat reprezentanţii Centrului Infotrafic. Timp de câteva ore, maşinile au circulat alternativ, în zona localităţii Drăganu, între kilometrii 136 şi 138. Sursa:Jurnalul.ro

DISTRIBUIȚI