Acasă Social 70% din hrana romanilor e de import

70% din hrana romanilor e de import

308
1
DISTRIBUIȚI

Deşi pământurile ţării ar putea asigura hrana pentru cel puţin 80 de milioane de locuitori, 70% din ceea ce pun românii pe masă provine din import.

mancare importDuminică, 23 octombrie, de la 18:00, într-o nouă ediţie a emisiunii România, te iubesc! corespondentul Ştirilor ProTv, Anca Nastasi, aduce telespectatorii cu picioarele pe pământ şi prezintă o serie de reportaje care descriu potenţialul extraordinar al agriculturii româneşti. “E revoltător că am ajuns să mâncăm 70% din import. Carnea, laptele, legumele, toate vin din UE. Până şi ceapa a devenit trufanda exotică – e importată din Egipt”, a dezvăluit Anca.

Seria de reportaje difuzate în cadrul campaniei Cine seamănă viitorul? RomâniaDA! va purta telespectatorii ProTv prin toată ţara şi prin curţile gospodarilor care demonstrează că prin muncă eficientă se poate face profit, în ciuda numeroaselor piedici. “Mergem şi în Germania, la ţăranul de acolo, care-şi preţuieşte pământul şi nu-l vinde nici cu 30.000 de euro pe hectar. Ţăranul german nu e doar gospodar, ci şi întreprinzător şi a ştiut să-şi clădească afaceri durabile şi să elimine intermediarul care scumpeşte mâncarea”, a mai declarat corespondentul Ştirilor ProTv.

Duminică, la România, te iubesc!, telespectatorii ProTv vor vedea cum este posibil ca românii să consume lapte de la unguri, cehi sau polonezi, în timp ce cel autohton, provenit de la vacile crescute pe păşuni, ajunge la porci. De ce nu reuşesc ţăranii români să se asocieze şi să investească în afaceri profitabile, atât pentru ei, cât şi pentru cumpărătorii de la oraş, când asta e o şansă reală a ţării de a ieşi din criza economică, duminică, la România, te iubesc!.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Taranul roman e nehalit. Legumele si fructele pe care le scot in fata casei pe marginea drumului au acelasi pret cu cele din piata. O funie de usturoi sau ceapa e de 5 ori mai scumpa decat ceapa luata la kg din piata. Laptele sau branza luate de la tarani e cu cativa bani mai ieftina decat cea de la supermarket. Pepenii de pe marginea drumului sunt la fel de scumpi ca cei din piata.
    Calitatea e aceeasi, doar ca ce e in piata trece prin mainile intermediarilor care umfla preturile si culmea ajung la acelasi pret ca pe marginea drumului.
    Litrul de vin luat de la tarani e cu un leu mai ieftin decat cel luat din cramele din cartier.
    O sa spuneti ca ala din oras e vin din pastile. Sa inteleg ca ala de la tara e vin magic si tine fara sulfit in el? Sau pot avea garantia ca taranul s-a spalat pe picoare inainte sa zdrobeasca strugurii? Satul romanesc merita sa moara! Sa cumpere strainii si sa-i puna pe betivii de romani la munca. Ca romanul face treaba doar daca e sclav batut cu biciul.