Acasă 'Round da world Trupa Queen va fi recompensata cu Global Icon Award si va concerta...

Trupa Queen va fi recompensata cu Global Icon Award si va concerta la MTV EMA 2011

319
0
DISTRIBUIȚI

Queen, una dintre ce mai dinamice si influente formatii rock din toate timpurile va primi premiul Global Icon la editia din acest an a MTV Europe Music Awards (EMA).

queen_11

Legedara trupa rock va sustine si un super concert, mai ales ca in acest an se implinesc 40 de ani de la fondarea trupei, in 1971. De atunci si pana in prezent, ei au atins performante cu adevarat remarcabile incluzand vanzari de 300 de milioane de albume in intreaga lume, au ocupat de 16 ori locul 1 in clasamentele de albume de 18 ori in cele de single-uri. In Marea Britanie, compilatia “Greatest Hits” s-a vandut in nu mai putin de 5.7 milioane de copii, fiind cel mai bine vandut album din toate timpurile.

Cu siguranta concertul lor va fi unul dintre atractiile premiilor MTV EMA 2011, gala ce va fi prezentata de Selena Gomez si va fi transmisa in Romania duminica, 6 noiembrie de MTV Romania.

„Sintem foarte onorati pentru ca vom primi un Global Icon. Vom face tot ce putem sa demonstram ca il meritam”, a declarat Brian May.

“In ultimele 4 decenii Queen a avut o influenta si un impact foarte important in peisajul muzical. Ei sint respectati si idolatrizati de generatii intregi de fani si muzicieni din toata lumea”, declara Bruce Gillmer, Executive Vice President of Talent and Music Programming / Events for Viacom International Media Networks. “Sintem foarte incantati ca au acceptat invitatia de a fi alaturi de noi in acest la MTV EMA si ne asteptam la un concert absolut senzational”, a incheiat el.

Despre Queen

Fondata in 1971, Queen (Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor, John Deacon) a semnat primul contract de inregistrari cu EMI in 1972. In iulie 1973, Queen a lansat primul single ‘Keep Yourself Alive’, urmat imediat de albumul de debut, Queen. In 1974 a aparut al doilea album, Queen II, album ce contine primul lor single hit ‘Seven Seas of Rhye’ care s-a clasat pe locul 10 in topul din Marea Britanie. Acesta a fost urmat de un al doilea hit single (primul lor hit in SUA), ‘Killer Queen’, de pe albumul Sheer Heart Attack, urmat in acelasi an de un turneu important in UK.

1975  a adus lansarea single-ului ‘Bohemian Rhapsody’, extras de pe A Night at the Opera, iar doi ani mai tarziu, in 1977, Queen a scos pe piata ‘We Are The Champions’ si ‘We Will Rock You’. Ambele piese devin unele dintre cele mai cunoscute si mai iubite din intreaga lor cariera, urmand si lansarea celui de al 6-lea album, News of the World. Au urmat turnee in toata Europa,  Japonia, SUA si America de Sud. La sfarsitul lui 1981 formatia a colaborat cu David Bowie pentru piesa ‘Under Pressure’, una dintre cunoscute in toata lumea. 1986 a marcat aparitia celui de-al 12-lea album, A Kind Of Magic, reprezentand si coloana sonora a filmului “Highlander” semnat de Russell Mulcahy. Au urmat inclusiv doua concerte legendare, la Wembley Stadium, si cel in aer liber la Knebworth Park, in august. Acesta urma sa fie de altfel ultimul concert Queen cu Freddie Mercury.

In octombrie 2002, Queen a primit propria Stea pe celebrul boulevard din Hollywood, Walk of Fame, alaturi de Beatles fiind singurele doua formatii din afara teritoriul SUA recompensate cu o asemenea onoare. Din 2005 pina in 2008, Brian si Roger au dus Queen din nou intr-un circuit de concerte, pentru prima data din 1986 alaturi de cantaretul si compozitorul Paul Rodgers, in Marea Britanie, Europe, America de Nord si Sud si Japonia. Pentru mai multe informatii despre Queen accesati www.queenonline.com.

DISTRIBUIȚI