Acasă 'Round da world Lady Gaga a devenit obiect de studiu la facultate!

Lady Gaga a devenit obiect de studiu la facultate!

161
0
DISTRIBUIȚI

Un curs care analizeaza succesul de care se bucura celebra Lady Gaga a fost lansat la o universitate din Statele Unite.

Renumita Universitate din Carolina de Sud propune studentilor sai, incepand cu primavara anului viitor, un curs de sociologie despre succesul imens de care se bucura renumita interpreta.

Care sunt insa factorii care au contribuit la imensa popularitate a artistei in varsta de doar 24 de ani, considerata un veritabil fenomen global al zilelor noastre? Aceasta intrebare l-a intrigat si l-a inspirat pe Mathieu Deflem, profesor de sociologie la respectiva institutie de invatamant din orasul Columbia, care a decis sa le predea studentilor sai un curs intitulat “Lady Gagaa and the Sociology of Fame” (Lady Gaga si sociologia celebritatii).

Profesorul american intentioneaza sa identifice cu ajutorul acestui curs factorii care fac ca o persoana sa devina faimoasa si sa stabileasca din punct de vedere stiintific ce inseamna celebritatea in societatea actuala. “Obiectivul principal este sa identificam unele dintre dimensiunile sociologice relevante ale celebritatii de care se bucura Lady Gaga“, a declarat Mathieu Deflem.

Profesorul marturiseste ca s-a simtit intrigat de artista americana in momentul in care a vazut-o pentru prima oara la televizor, in ianuarie 2009, cand Lady Gaga a fost invitata in emisiunea “The Tonight Show”. Deflem a dorit apoi sa o vada pe artista in realitate si a mers la un concert pe care interpreta l-a sustinut in Atlanta. Nu s-a oprit aici! A infiintat si un site dedicat vedetei – www.gagafrontrow.net -, de unde fanii pot descarca fotografii si inregistrari rare ale cantaretei.

“Sa nu ma contactati pentru a ma intreba cum puteti sa o intalniti pe Lady Gaga. Nu stiu acest lucru. Eu am intalnit-o cu ocazia unor concerte din turneul «Fame Ball» si din prima parte a turneului «Monster Ball» si, o data, din intamplare, intr-un aeroport. Nu tin legatura cu ea si nici cu echipa ei manageriala”, a mai spus Mathieu Deflem.

www.stl.ro

DISTRIBUIȚI