Acasă 'Round da world Faimoasa rochie a lui Marilyn Monroe, ridicata de curentul de aer, a...

Faimoasa rochie a lui Marilyn Monroe, ridicata de curentul de aer, a fost vanduta pentru 5.52 milioane de dolari

346
0
DISTRIBUIȚI

Rochia purtată de Marilyn Monroe în filmul „The Seven Year Itch”, ridicată de curentul de aer produs de o gură de aerisire de la metrou, a fost vândută la licitaţie la Beverly Hills pentru suma de 5,52 de milioane de dolari, sumă ce a spulberat aşteptările organizatorilor licitaţie, conform AFP, citata de Agerpres.

MarilynMonroe_SevenYearItch

Rochia a fost purtată de celebra actriţă în filmul „The Seven Year Itch” de Billy Wilder, film lansat în 1955. Suma estimată înainte de licitaţie era de aproximativ 2 milioane de dolari, însă rochia s-a vândut pentru nu mai puţin de 5,52 milioane de dolari.

Rochia, realizată de costumierul american William Travolta, făcea parte dintr-o colecţie privată a actriţei americane Debbie Reynolds.

Alături de această rochie au mai fost scoase la licitaţie şi alte obiecte din colecţia Debbie Reynolds, printre care şi nişte rochii purtate de Marilyn Monroe în alte filme. În urma licitaţiei a fost obţinută suma de 22,8 milioane de dolari.

Debbie Reynolds, 79 de ani, o altă fostă mare stea a filmului, a început să colecţioneze costume şi alte suveniruri hollywoodiene din anii ’70, când studiourile MGM şi-au lichidat activele. Colecţia sa cuprinde peste 3.500 de costume, 20.000 de fotografii, mii de postere originale ale filmelor din perioadă şi alte sute de obiecte de decor.

DISTRIBUIȚI