Acasă 'Round da world Cuvintele Twitter şi Facebook, interzise la radiourile şi televiziunile franceze

Cuvintele Twitter şi Facebook, interzise la radiourile şi televiziunile franceze

220
0
DISTRIBUIȚI

Facebook_twitterFranta a interzis utilizarea cuvintelor „Twitter” si „Facebook” in cadrul emisiunilor de radio si televiziune, cu exceptia cazurilor cand sunt folosite in cadrul unor stiri despre cele doua platforme.

Motivul care a stat la baza acestei decizii se regăseşte într-un decret ce datează din mai 1992. Potrivit acestui decret, menţionarea unor astfel de servicii, prin pronunţarea numelor lor, reprezintă un act de publicitate. De aceea, trimiterile către „Twitter” şi „Facebook” constituie un tratament preferenţial, informează huffingtonpost.co.uk, citat de mediafax.ro.

„De ce să avem un tratatement preferenţial pentru Facebook, care valorează miliarde de dolari, când există multe alte reţele de socializare care luptă din greu pentru a fi recunoscute?”, a declarat Christine Kelly (purtătoarea de cuvânt a Consiulului Superior al Audiovizualului din Franta) pentru publicaţia L’Express. „Ar fi o distorsionare a concurenţei. Dacă vom permite ca Facebook şi Twitter să fie citate în direct, vom deschide Cutia Pandorei – alte reţele de socializare vor depune plângeri şi vor spune: «De ce nu noi?»”, a adăugat Kelly.

In 2003, Franţa a interzis utilizarea cuvântului „e-mail” în toate documentele şi publicaţiile guvernamentale.

DISTRIBUIȚI