Acasă Muzica „Ochi de catifea” – un nou album Provincialii

„Ochi de catifea” – un nou album Provincialii

312
0
DISTRIBUIȚI

Trupa Provincialii lanseaza cel de-al treilea album sub marca RBA Records, intitulat “Ochi de catifea”.  Sub aceeasi egida au fost produse si albumele “Noaptea pe covor” si  “Chitara Maita”, cu cel din urma, Provincialii obtinand discul de aur.

Albumul “Ochi de catifea” contine 12 melodii, pentru inregistrarea carora Provincialii au colaborat cu Orchestra Nationala de Camera din Chisinau, Corul de Camera condus de Ilona Stepan, Orchestra de Camera a Teatrului „Mihai Eminescu” si Filarmonica Nationala.

Melodiile sunt prelucrari de folclor romanesc si tiganesc rusesc, orchestrate inedit, care pastreaza si prospetimea pieselor populare, asigurând astfel o continuitate intre tradiție si modernitate. Single-urile de pe album au ca laitmotiv “iubirea”, surprinsa in diferite forme: iubirea ca inițiere, dar si iubirea tragica.  Toate compozițiile se definesc printr-un sound acustic, curat, fora artificii, incorporând influente clasice si de jazz manouche.

“Știm ca publicul nostru a așteptat mult acest album. Am muncit enorm, am implicat mulți profesioniști in acest proiect, însa rezultatul este acela pe care ni l-am dorit. Cele douăsprezece piese de pe “Ochi de catifea” generează continuu noi emoții. Cu fiecare audiție, trăirile  se multiplica si se amplifica. In plus, va asiguram ca o parte din sufletul nostru va pleca spre voi odată cu  albumul. “ – au declarat Provincialii cu privire la acest album.

Încrezător in noul album semnat Provincialii este si domnul Radu Baron, managerul casei de discuri RBA Records: “Cu cd-ul “Chitara Maita”, Provincialii au obținut discul de aur si sper ca pentru “Ochi de catifea” sa le pot inmana discul de platina”.

DISTRIBUIȚI