Acasă Mioritic Teo Trandafir, in coma indusa

Teo Trandafir, in coma indusa

138
0
DISTRIBUIȚI

Teo Trandafir avut un şoc septic şi se află în comă. Prof. dr Nicolae Iordache, şeful Clinicii de Chirurgie a Spitalului „Sf. Ioan”,  a declarat că Teo este în comă indusă, deoarece aşa se procedează în cazul pacienţilor intubaţi.

„Cu siguranţă a avut şoc septic şi insuficienţă multiplă de organe. Este singura explicaţie pentru care, în urma extirpării porţiunii necrozate din pancreas, a fost nevoie de ventilaţie mecanică. Teo este în comă indusă. Aşa se procedează la pacienţii intubaţi. Medicii vienezi nu au precizat însă ce alte organe mai sunt afectate. Este important de ştiut dacă Teo face şi dializă sau are şi alte probleme. Insuficienţa multiplă de organe apare atunci când toxinele şi enzimele pancreatice trec în sânge şi implică probleme cardiace, cerebrale, pulmonare, renale şi nu numai”, a explicat, pentru Ring, prof. dr. Nicolae Iordache, precizând că medicii austrieci au ratat momentul optim pentru operaţie.

„Cred că medicii vienezi au ratat momentul optim pentru operaţie şi, de aceea, s-a ajuns la şoc septic şi insuficienţă multiplă de organe. Când apare infecţia, este indicată intervenţia chirurgicală, ori ei au apelat la endoscopie şi au îndepărtat doar cauza problemelor, dar pancreatita era deja instalată şi boala avansa. Trebuia făcută mai repede operaţia pentru îndepărtarea zonelor necrozate din pancreas. Aşa nu s-ar fi ajuns la şoc septic”, consideră medicul.

DISTRIBUIȚI