Acasă Mioritic Florin Piersic jr. in rolul lui Zorba Grecu’, la “Dansez pentru tine”

Florin Piersic jr. in rolul lui Zorba Grecu’, la “Dansez pentru tine”

548
1
DISTRIBUIȚI

Florin Piersic JrVineri, “Dansez pentru tine” isi deschide ringul visurilor pentru un nou sezon plin de spectacol si imprevizibil. Competitia isi va da prima lupta in pasi de dans pe ritmurile unuia dintre stilurile noi ale sezonului: dansul minoritatilor. Corina Bud, Corina Caragea, Lavinia, Roxana Ionescu, Florin Piersic Jr., Cove, Augustin Viziru si Costin Sforaru alaturi de partenerii lor de vis vor imbraca straie populare colorate si vor incerca sa aduca in ring traditiile si dansurile unora dintre minoritatile care traiesc in Romania.

Florin Piersic Jr. alaturi de partenera sa Alina vor avea de adus in fata publicului si a intransigentului juriu dansul grecesc. Actorul va introduce telespectatorii in atmosfera unei taverne, la o petrecere veritabila a grecilor, iar acordurile din Zorba Grecu’ ii vor umple de voie buna, intr-un ritm crescendo, pe toti cei prezenti.

Lavinia si partenerul ei, Decebal, vor avea de reprodus dansul rusesc, specialitatea coregrafului lor, Lilian Caraus. Dansul lor va avea doua parti, prima mai lenta denumita Kalinka, iar cea de-a doua intr-un ritm alert.

Corina Caragea si partenerul ei Stefan vor aduce veselia si pitorescul dansului italian in platoul “Dansez pentru tine”. Costume viu colorate, tambourine zornaitoare, ritm de tarantela, toate vor reda atmosfera de soare si jovialitate a Italiei.

Corina Bud si partenerul ei Eduard vor aduce dansul german si traditia breslelor de odinioare in ringul visurilor. Fuga lolelor din Agnita, obicei practicat pe Valea Hartibaciului, va fi redat cu joc si voie buna de perechea coordonata de Bogdan Boanta. Ritualul predarii lazii de zestre va imbraca forma unei procesiuni colorate si zgomotoase.

Roxana IonescuRoxana Ionescu si Stefan vor aduce telespectatorilor Pro Tv dansul maghiar in care mai multe dansatoare pregatesc panza din care vor face camasi barbatilor. Din scenariu este nelipsit ceardasul, jocul emblematic al comunitatii maghiare.

Augustin Viziru si Aurora vor aduce in scena dansul bulgaresc in care vor intra barbatii cu butoaie de vin pe umeri, fericiti ca au avut o recolta bogata si-si vor lua fetele la un dans plin de voie buna.

Cove si Claudia vor reda dansul sarbesc in care barbatii vin de la o petrecere veseli, cu sticlele de slibovita in mana. Nevestele ii asteapta pentru a fi luate la joc si incearca sa-i determine sa lase sticlele si sa petreaca impreuna prin dans.

Costin Sforaru si Madalina vor intra in scena in pasi de dans ucrainean. Intr-o coregrafie romantica, Costin si Madalina vor reda o poveste inocenta de dragoste in care ea merge la fantana dupa apa, el o urmareste si o roaga sa-i dea apa sa bea, ea accepta si ii da apa cu toata dragostea, apoi joaca impreuna de bucurie.

DISTRIBUIȚI