Acasă Mioritic Elena Gheorghe, Elvira Deatcu si Raluca Turcan sustin campania “Durerea nu este...

Elena Gheorghe, Elvira Deatcu si Raluca Turcan sustin campania “Durerea nu este iubire”.

320
0
DISTRIBUIȚI

Raluca TurcanuDeputatul Raluca Turcan, initiatoarea unei legi care sa stopeze violenta in familie, spune ca, datorita campaniei initiate de ACASA, demersul ei a devenit mai vizibil in Parlamentul Romaniei. “Am nevoie de multa sustinere si din partea dumneavoastra, si din partea celor care urmaresc si din partea colegilor sa inteleaga niste modificari de substanta aduse la Codul Penal si de asemenea niste modificari de substanta la legea privind violenta domestica. Este infiorator ce se intampla in realitatea si cred ca e greu sa-ti imaginezi trauma prin care trec astfel de femei si de asemenea trauma copiiilor care sunt cea mai usoara victima cand exista violenta in familie…Am facut o modificare la legea privind violenta domestica astfel incat, pana la o pronuntare a instantei, exista posibilitatea ca agresorul sa fie tinut departe de casa pe o perioada cuprinsa intre 3 si 6 luni, ceea ce ar pune mama si copii in siguranta.”

Actrita Elvira Deatcu, interpreta Tanticai Cercel in serialul “Pariu cu viata”, difuzat de Pro Tv, crede ca vina apartine nu doar agresorilor ci si opiniei publice. “Pentru ca noi toti nu luam atitudine, uita-te ce se intampla pe strada, ce se intampla pe scara blocului. Pentru ca asa suntem, ma includ si pe mine, avem un soi de lasitate si numai daca, Doamne fereste, am trece prin asemenea situatie extrema am ajunge sa ne uitam cu atentie si in jurul nostru. De ce se intampla asta? Pentru ca, dupa parerea mea, sunt niste barbati frustrati, niste barbati care nu pot sa-si arate barbatia decat asa violentand si chinuind o femeie care din start e mult mai putin puternica fizic decat ei. Majoritatea incearca sa fuga, femeile se duc la centru, dar fostii soti sau iubitii vin dupa ele iar Politia nu face nimic. Eu, din pacate, am asistat la astfel de intamplari care pana la urma s-au finalizat cu un divort dureros. Era vorba despre o familie de intelectuali, o familie de artisti”, marturiseste Elvira.

Viitoare mamica, cantareata Elena Gheorghe a fost la randul ei martora unei scene de violenta domestica. “Chiar am fost zilele trecute la terasa unui restaurant, oameni imbracati decent care pareau foarte civilizati, aveau probabil nu mai mult de 30 de ani, si-au comandat ceva de mancare dupa care el a strans-o foarte  tare de mana, ea se zbatea vrand sa plece de la masa, el i-a dat o palma. Pur si simplu m-am blocat, nu stiam exact ce sa fac. Singurul lucru care am reusit sa-l fac a fost sa-i spun chelnerului sa cheme paza pentru ca asistam la un episod violent iar femeia nu putea face nimic pentru ca agresorul era un om foarte puternic, ea era foarte slaba si pur si simplu nu avea scapare. Ma gandeam ca daca nu spuneam cuiva sa faca ceva ar fi putut sa iasa foarte urat”, marturiseste Elena.

Marti, de la 16.30, in cadrul campaniei, ’’Durerea nu este iubireACASA militeaza pentru adoptarea de urgenta a unei legi speciale care sa pedepaseasca violenta in familie. Pe http://durereanuesteiubire.acasatv.ro/ s-au inscris pana in prezent peste 17.700 de persoane care au semnat petitita pentru o lege speciala contra violentei in familie iar lista este deschisa.

DISTRIBUIȚI