Acasă Mioritic Drama lui Tamango: Din rege, muritor de foame!

Drama lui Tamango: Din rege, muritor de foame!

44
3
DISTRIBUIȚI

A devenit cunoscut prin vocea ragusita din celebra reclama de la rachiu. Apoi, a fost cooptat in trupa Shukar Collective. A cantat mai multe piese cu artisti de top, cum ar fi baietii de la Hara, si a inregistrat faimoasele jingle-uri care se aud si acum la Radio Guerilla. A ajuns, practic, mai sus decat si-a ingaduit vreodata sa viseze. Intre timp, insa, visul cel frumos avea sa se transforme intr-un adevarat cosmar, iar acum, “Regele” Tamango este grav bolnav si traieste de pe-o zi pe alta…

L-am gasit pe marele artist, pe numele lui real Radu Vasile, intr-o casa din Valea Plopilor, un sat uitat de lume din judetul Giurgiu.

In acel bordei locuiesc noua suflete: Tamango, sotia lui, un fiu, fiice, gineri si doi nepotei.

“Tronul” fostului “Rege” este acum un fotoliu albastru, acoperit cu o patura.

Asa ne-a intampinat artistul, sfasiat de durere. Drama lui a inceput in luna mai a anului 2008, cand un infarct acut l-a aruncat de pe scena direct pe patul de spital.

A fost diagnosticat cu hemipareza. Se poate deplasa, dar foarte greu si doar ajutat.

Mai mult, i s-a spus ca se afla in incapacitate de munca si, practic, cariera lui a luat sfarsit in acel punct.

“Aia de la radio nu mi-au dat nicio para”

Acum, Tamango nu are bani nici de paine. Pe vremea cand era faimos, castiga numai din concerte. Prea putin pentru a asigura un trai decent familiei.

“Nu am bani! Nu am primit nimic de la Hara. Nici aia de la radio (n.r.: Radio Guerrilla) nu mi-au dat o para. Si se folosesc tot timpul de vocea mea…“, se plange marele artist.

Traieste din mila fanilor

Singura persoana careia ii mai pasa este Claudia Radulescu, cel mai mare fan al lui.

Din Belgia, unde locuieste, fotografa are grija, in limita posibilitatilor, de “Regele” ajuns la 64 de ani.

Cand vorbeste despre ingerul lui protector, pe fata lui Tamango se citeste din nou acel luciu, acea stralucire din ochi si din glas cu care ne-a obisnuit in trecut.

“Doar ea ma ajuta. Imi trimite din cand in cand cate o suta, doua de euro si medicamente. Este fana mea!”, povesteste marele lautar.

www.stl.ro


DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII