Acasă Mioritic Connect-R: „Ţiganii stau la marginile oraşelor europene şi efectiv ne fac de...

Connect-R: „Ţiganii stau la marginile oraşelor europene şi efectiv ne fac de râs!”

34
1
DISTRIBUIȚI

Connect-R, care a recunoscut că este de etnie romă, spune într-un interviu acordat Euronews că este dureros ce se întâmplă în prezent cu ţiganii, care stau la marginile oraşelor europene şi ne fac de râs, catalogând ca fiind „excelentă” iniţiativa Franţei de a-i repatria.

„A fost un act curajos pentru că România este o ţară cu oameni cu foarte multe prejudecăţi împotriva noastră. Mi-am zis că este o strategie perfectă. Sunt un ţigan care şi-a depăşit condiţia. Este un nonsens să foloseşti cuvântul „ţigan” ca o insultă pentru oameni ca mine, care putem face lucrurile diferit. Am vrut să arăt semenilor mei că se poate şi altfel”, a spus Connect-R în interviul acordat Euronews.

El a precizat că s-a lovit de nenumărate ori de prejudecăţi şi de comentarii de genul: „Este un cântec bun, el cântă bine, versurile sunt bune, mesajul este bun, dansul este bun, păcat că e ţigan”. Totodată, Connect-R spune că a ţinut foarte mult la rădăcinile lui şi încă mai ţine puţin. „Mă uit înapoi şi văd că ţiganii aveau cu totul alte ocupaţii, arta, meşteşugul, chiar şi poezia. E dureros ce se întâmplă acum. Stau la marginile oraşelor europene şi efectiv ne fac de râs”, a spus Connect-R.

În plus, cântăreţul cataloghează ca fiind „excelentă” iniţiativa de repatriere a romilor din Franţa. „Din câte ştiu eu, Sarkozy a susţinut cu ceva ani în urmă integrarea României în Uniunea Europeană şi nu cred că ceea ce face acum este premeditat. Cu riscul de a-i dezamăgi pe semenii mei, am să spun că este o iniţiativă excelentă”.

www.cancan.ro

DISTRIBUIȚI