Acasă Mioritic Bucureşteni pregătiţi-vă! Încep „Zilele Bucureştiului”! Vezi aici ce distracţii te aşteaptă

Bucureşteni pregătiţi-vă! Încep „Zilele Bucureştiului”! Vezi aici ce distracţii te aşteaptă

31
0
DISTRIBUIȚI

Locuitorii Capitalei sunt invitaţi la Zilele Bucureştiului, în perioada 17-20 septembrie 2010. Aniversarea celui de-al 551-lea an de atestare documentară a oraşului va fi marcată de concerte, spectacole, şi parade în Pieţele Constituţiei, George Enescu, Verona şi Roma, în Parcul Cismigiu şi, desigur, în Centrul Istoric.

Calendarul evenimentelor:

17 septembrie

Deschiderea Zilelor Bucurestiului are loc in Centrul Istoric, unde Primaria Municipiului Bucuresti impreuna cu Asociatia Micul Paris vor organiza o serie de concerte pe cele doua scene deja cunoscute bucurestenilor de weekendul trecut: scena din Str. Eugen Carada si aceea din Str. Franceza. Astfel, aici vor cinta printre altii Maria Buza si Taraful, Paula Seling si Ovi, Directia 5 si IRIS.

In noaptea de 17 spre 18 septembrie, intre orele 19:00 si 03:00, bucurestenii vor putea urmari proiectii de filme romanesti in Piata George Enescu, la Cinema Studio (aici va avea loc si premiera filmului Mar Nero cu Vlad Ivanov si Dorotheea Petre), Cinema Scala, Muzeul Taranului Roman (premiera filmului Marti dupa Craciun, de Radu Munteanu), Cinema Uranus 144, Terasa Librariei Carturesti (scurtmetraje), Cinema Patria, Club Fabrica, Noul Cinematograf al Regizorului Roman, Elvira Popescu, Cinema Eforie. Printre filmele care vor putea fi urmarite gratuit vor fi: Operatiunea Monstrul, Nunta Muta, Colivia, A fost sau nu a fost, Francesca si Legaturi Bolnavicioase.

18 Septembrie

La Teatrul Bulandra, Sala izvor, incepand cu ora 10:30, va avea loc cea de-a treia editie a festivalului Ziua Chitarelor, ocazie cu care unii dintre cei mai renumiti chitaristi ai momentului vor sustine cate un master class, iar seara un concert. Este vorba, printre altii, de Dave Martone (colaborator al lui Joe Satriani si Greg Howe), Jennifer Batten (chitarista lui M. Jackson), Stuart Hamm (basistul lui Jow Satriani si Steve Vai).

In premiera, pe lacul Morii, va avea loc un spectacol cu avioane de inalta acrobatie, lansari de parasutisti, evolutii nautice si programe de exercitii demonstrative in cadrul Aeronautic Show.

La ora 21, in Piata Constitutiei va avea loc Rock Loves Chopin, un spectacol care intrepatrunde placut chitara electrica si tobele cu notele de pian. Invitatul special al serii este Janusz Olejniczak, un cunoscut pianist, interpret al muzicii lui Chopin.

Distractia va continua si in Centrul Istoric, unde, pe langa concerte, minoritatile nationale (italiana, aromana, germana, greaca, ucraineana si cea a rusilor-lipoveni) vor sustine o serie de spectacole specifice culturii din care fac parte.

Tot sambata, bucurestenii care merg in Centrul Istoric vor putea urmari parada fanfarelor Jandarmeriei Romane, Regimentului 30 Garda „Mihai Viteazu”, precum si fanfarele municipiilor Baia Mare, Slobozia si Ploiesti.

In Piata Constitutiei (bulevardul Unirii) vor fi organizate, de sambata dimineata pina duminica seara: targul de mestesugari si cel gastronomic, parada costumelor de epoca, plimbari cu trasuri, workshopuri si spectacole de teatru pentru copii, parada minoritatilor si fanfarelor dar si deja consacrata bataie cu flori. Tot in Piata Constitutiei vor urca pe scena, printre altii, Trupa Zero, Trupa 13, Trupa Phenomenon si Trupa The Marker.

Tot din data de 18 septembrie in Piata Roma, Piata Verona si Piata George Enescu vor fi amenajate spatii verzi si gradini nomade de catre Ambasada Frantei si Institutul Francez in colaborare cu Primaria Municipiului Bucuresti.

Si in acest an, bucurestenii se vor putea plimba cu tramvaiele de epoca, pe traseul Piata Victoriei – Stefan cel Mare – Calea Mosilor – Sfantu Gheorghe si retur.

In Parcul Cismigiu va avea loc Festivalul Culturii Thailandeze in perioada 18 – 22 septembrie.

19 septembrie

In Piata George Enescu va canta Neri Per Caso, o trupa de acapella care a devenit celebra prin imbinarea surprinzatoare intre vocile remarcate la Festivalul de la San Remo si sunetele minimale produse cu ajutorul paharelor, lingurilor, mainilor, talpilor, meselor. In deschidere, bucurestenii ii vor putea vedea pe Horia Brenciu si band-ul sau.

Pe scenele din Centrul Istoric vor canta printre altii Mircea Vintila si Trupa Brambura, Adrian Naidin, Ozana Barabancea, Nicola si Proconsul.

Tot duminica, in Piata Constitutiei va avea loc o parada a elevilor din Bucuresti, urmata de concertele sustinute de Alex Velea, Trupa Efekt si Voltaj. De asemenea, vor continua evenimentele incepute in ziua precedenta: targul de mestesugari si cel gastronomic, parada costumelor de epoca, plimbarile cu trasuri, workshopurile si spectacolele de teatru pentru copii,
parada minoritatilor si fanfarelor.

De asemenea, pe tot parcursul celor 3 zile, Primaria Municipiului Bucureşti va oferi bucureştenilor, in regim gratuit, reprezentaţii teatrale, de opera şi de circ în institutiile de cultura aflate in subordinea sa: Teatrul Municipal L.S. Bulandra, Teatrul Odeon, Teatrul C.I. Nottara, Teatrul Mic, Teatrul de Comedie (Festivalul de Magie, spectacole realizate în coproducţie cu Teatrul de Magie Andrei Teaşcă), Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Masca, Teatrul Tineretului Metropolis, Teatrul de Animaţie Ţăndărică, Teatrul de Copii şi Tineret Ion Creangă, Teatrul Excelsior, Opera Comică pentru Copii,
Teatrul de Revistă C.Tănase, Circ&Variete Globus.

Muzeul Municipiului Bucureşti şi Muzeul Naţional al Literaturii Române vor oferi vizitatorilor intrarea libera la expoziţii muzeale permanente si cu tematica dedicata unui astfel de eveniment.

In noaptea de 18 spre 19 septembrie, intre orele 20:00 si 06:00, 12 ateliere ale unor cunoscuti artisti plastici bucuresteni isi vor deschide portile pentru iubitorii artelor plastice vizuale – pictura, grafica, sculptura, ceramica, arta decorativa, cu ocazia Zilelor Bucureştiului 2010. Transportul la atelierele incluse in proiectul cultural „Noaptea Alba a Atelierelor Artistilor Plastici” se va face in regim de gratuitate.

www.cancan.ro

DISTRIBUIȚI