Acasă Showbiz & TV Leonardo DiCaprio trage inca un semnal de alarma in privinta schimbarilor climatice

Leonardo DiCaprio trage inca un semnal de alarma in privinta schimbarilor climatice

275
0
DISTRIBUIȚI
leonardo dicaprio activist de mediu

Leonardo DiCaprio a fost un activist pentru mediu inca dinainte de rolul care i-a adus un premiu Oscar in „The Revenant”. Chiar in discursul sau de pe scena decernarii celor mai importante premii din cinematografie, actorul a indemnat liderii lumii sa ia masuri impotriva schimbarilor climatice. Acum, actorul revine cu un semnal de alarma in privinta topirii ghetarilor din Antarctica.

„M-am întors din Antarctica recent, unde am vizitat din nou locuri pe care le știam cu multi ani înainte. Am fost uimit să pun piciorul pe uscat, în locuri în care mă așteptam să găsesc zăpadă și gheață, și în loc, am găsit doar stânca goală. Antarctica se topește rapid și asta va duce la o creștere semnificativă a nivelului mării. În cele din urmă, va fi afectat fiecare om dintre miliardele care locuiesc în apropierea oceanului. Țurțurii picurand din acest aisberg eșuat la marginea Antarcticii mi-au permis sa imi dau seama de echilibrul precar care exista intre apă, gheață și soare. Componenta invizibila în această ecuație delicată este intreaga omenire și impactul ei asupra planetei. Noi toti putem juca un rol important în crearea unui stil de viata mai durabil și care sa poata opri aceasta situatie.”, a scris Leonardo DiCaprio.

Un aisberg de mari dimensiuni este in iminenta desprinderii de un ghețar din Antarctica, savantii fiind de parere ca ruptura gigantica face ca desprinderea sa fie inevitabilă, aceasta urmand sa aiba loc în urmatoarele cateva câteva luni.

 

Această bucată de gheață plutitoare are 335 metri grosime și aproximativ 5.180 km patrati, si se destabilizeaza rapid, accelerarea avand loc datorita încălzirii globale provocată de om.