Acasă Sex tips Feromonii – hormonii atractiei

Feromonii – hormonii atractiei

377
0
DISTRIBUIȚI

Feromonii se adreseaza in special simtului olfactiv. Ei sunt rezultatul secretiei anumitor glande, aflate in anumite regiuni ale corpului.

Mirosul acestor secretii difera la om in functie de sex si rasa dar si de un anumit tip de metabolism individual, care este influentat de starea de sanatate. Alimentele sau produsele chimice ce contin substante volatile sau alti compusi cu miros puternic si pregnant, pot avea ca efect modificarea mesajului originar, fiziologic al feromonilor. Prin consumul frecvent de legume, condimente, zarzavaturi in stare cruda, otetul, pot modifica nefavorabil dar temporar mesajul olfactiv al feromonilor.

Elemente precum starea afectiva si emotionala, efortul si exercitiul fizic exagerat, pot modifica semnificativ si de cele mai multe ori nefavorabil mesajul olfactiv al feromonilor. Feromonii de tip sexual sunt emisi, in cea mai mare masura, de glandele aparatului genital. Starea de boala virala, microbiana, de natura inflamatorie, atat la femeie cat si la barbat modifica de asemenea nefavorabil mesajul olfactiv erotic, ajungandu-se uneori pana la inhibarea sexuala psihica si functionala a partenerului. Toaleta corespunzatoare a organelor genitale, precum si a intregului corp, este bineinteles o conditie fundamentala de mentinere a mesajului erotic favorabil transmis de corpul uman.

[ad#adsense-articole]

DISTRIBUIȚI