Acasă Hot parties BonTon Palace

BonTon Palace

71
2
DISTRIBUIȚI

Aseara aveam chef sa merg la o terasa. Cum gama de oferte din Bucuresti e variata, mi-a fost ceva mai greu sa decid. Voiam o terasa in care sa ma simt cu adevarat bine si cineva mi-a sugerat BonTon Palace. Mi-a spus ca tocmai s-a redeschis, ca arata senzational si diferit fata de anul trecut si mai ales ca nu e deloc pentru fitosi sau snobi, asa cum sunt, de regula cele de pe malul lacului Herastrau. Mi-am zis sa incerc si va spun cu convingere ca a fost  cea mai buna alegere. Va si explic de ce!
In momentul in care am ajuns, m-am simtit ca un actor din filme ce tocmai a venit la premiera. Cateva domnisoare extrem de frumoase m-au intampinat inca de la intrare, cu zambetul pe buze si s-au oferit amabile sa ma conduca la una din mesele care mai erau libere la ora respectiva. Imediat ce ii treci pragul, simti ca te-ai relaxat. Verdeata multa, o muzica relaxanta, un joc de lumini placut si o armata de  ospatari si picoli gata sa-ti sara in ajutor imediat ce te-ai asezat la masa. Asta din urma mi-a placut cel mai mult, avand in vedere faptul ca sunt satul de locurile in care aproape adormi pana cand un ospatar dubios, cu o uniforma sifonata, vine obosit sa te serveasca. Mi-am aruncat ochii in jur la mesele aflate in preajma mea si am constatat ca lumea este cu adevarat buna. Doi tineri indragostiti ce isi consumau cateva clipe de tandrete in fata unei limonade mari, cativa straini care discutau relaxati, bucurosi probabil ca au descoperit si o alta fata a orasului, un cuplu ce isi privea atent odorul, un copilas dragut de vreo 4 ani care se zbenguia bucuros printre mese si cateva domnisoare elegante care sarbatoreau cu sampanie ziua uneia dintre ele.
Desi nu imi era foarte foame, miscarea permanenta de du-te-vino a ospatarilor cu platourile in mana, pline cu diverse specialitati culinare, mi-au accentuat dorinta de gusta ceva. Voiam ceva mai sofisticat, mai special, asa ca am rasfoit menu-ul si am constatat ca am nimerit unde trebuie. „Gaspacho andalous” va spune ceva? Eu n-am stiut ce este, dar am comandat cu incredere dupa ce am aflat ca bucatarul este adus special din Franta si ca are in spate o experienta de peste 28 de ani in bucatariile thailandeze, italiene sau nemtesti. Preparatele sale precum  „Taijine d’agneau  a la Marocaine” sau „Bouillon parfume a la tai poisson et fruits de  mer” sunt create special de David Contant pentru BonTon Palace si reusesc cu succes sa satisfaca cele mai exigente gusturi. Sa nu va mai vorbesc despre desert, care e pur si simplu minunat. Am incercat „Ananas fraicheur des iles”, o combinatie formidabila de ananas, nuca de cocos si un sos alb preparat dupa o reteta proprie, o combinatie ce m-a impresionat profund.  In opinia mea, terasa BonTon Palace isi poate asuma cu usurinta titulatura de cel mai cool lounge, cel mai bun restaurant si cea mai frumoasa terasa din cate au existat vreodata in Bucuresti.

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII