Acasă Exclusiv EXCLUSIV! Dan Diaconescu: „Sunt gata sa revin la OTV sa imi fac...

EXCLUSIV! Dan Diaconescu: „Sunt gata sa revin la OTV sa imi fac emisiunea”

274
1
DISTRIBUIȚI

EXCLUSIV! Primele cuvinte ale lui Dan Diaconescu: „Sunt gata sa revin la OTV!”

Patronul postului OTV a primit la sediul televiziunii mii de mesaje de incurajare de la telespectatorii care au decis sa ii ramana fideli.

Aflat la DNA pentru audieri intr-un dosar de santaj si amenintare, Dan Diaconescu a declarat: „Astept sa se incheie audierea de la DNA si sunt gata sa revin la OTV ca sa imi fac emisiunea pentru telespectatori.”

Patronul postului de televiziune OTV, Dan Diaconescu, a venit, luni, la sediul DNA, pentru a fi audiat de procurorii anticorupţie, el declarând că nu exclude posibilitatea să fie „închis” şi precizând că a crezut că ancheta procurorilor anticorupţie este o farsă, o glumă.

Inca de luni dimineata, procurori DNA, însoţiţi de forţe de ordine, au descins la sediul OTV din Capitală şi la locuinţa patronului postului TV, Dan Diaconescu, fiind căutate mai multe casete care ar constitui probe în dosarul în care Doru Pârv este cercetat pentru trafic de influenţă, potrivit unor surse judiciare.

„N-am mai auzit aşa ceva, să-ţi spargă uşa, în condiţiile în care nu există un dosar şi nu eşti învinuit de nimic. Nici avocaţii mei n-au mai auzit aşa ceva. Eu sunt în străinătate, mă urc acum în avionul meu şi, în două ore, voi fi în ţară. Sper să nu mi-l confişte şi pe ăsta, când ajung. Sau poate mă arestează. Orice e posibil la noi. Nu m-ar mira să-mi facă şi percheziţie la bord”, spus Dan Diaconescu, conform Gândul.

Revenit in tara cu avionul personal, Dan Diaconescu s-a oprit la DNA, unde a dat primele declaratii.  „Am venit cu tot cu familie în ţară. Acum am venit, special, în mod normal, ar fi trebuit să mă întorc mâine dimineaţă. Procurorii ştiu ce program am, am plecat din Bucureşti în urmă cu câteva zeci de ore. Nu ştiu de ce au făcut o percheziţie acasă, atâta timp cât eu eram plecat. Mă aşteptam să fie o farsă, o glumă. L-am văzut pe Gabriel Fătu pe aici. Fără niciun fel de glumă, vecinii au crezut că acei domni o caută pe Elodia la mine acasă. Cred că vor să relansez serialul. Au văzut că la subsol nu este, apoi s-au mutat la etaj, unde au găsit nişte casete. După ce au căutat, au plecat din casă, fără să ia nimic. Penru o asemenea glumă sau abuz, nu s-ar fi întors nimeni. În total, la mine în casă şi la sediul OTV, au fost 25 de persoane. Dacă televiziunea a fost închisă, poate, de ce nu, o să fiu şi eu închis”, a declarat, în faţa sediului DNA, Dan Diaconescu.

La cererea avocatului, Dan Diaconescu a ramas la DNA pentru a astepta sosirea lui Doru Parv, desi impotriva patronului OTV nu exista niciun mandat de retinere.

La iesirea din sediul DNA, Dan Diaconescu este asteptat si de actorul Gabriel Fatu, care a decis sa ii ramana aproape, alaturi de avocat. Fatu a fost vazut vorbind la telefon, in timp ce in mana tinea „Codul Penal”.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua,
    Legat de situatia in care se afla Dan Diaconescu in prezent (cercetat de DNA) precizez urmatoarele:sunt prof. universitar , doctor in stiinte juridice . In prezent justitia din Romania este o mare rusine.Ea,in loc sa ajute acesta tarisoara , sa fie prezentata la adevarata ei valoare in interior si in exterior, ne trege spre fundul prapastiei.Ilegalitatea , abuzul, incalcarea principiilor fundamentale ale dreptului sunt promovate de unii magistrati incompetenti, slugi ale puterii, vanduti pentru cativa arginti, care nu au nici o demnitate umana si profesionala. Acest faimos DNA nu trebuia infiintat in Romania. Avem legi bune, juristi competenti prin care se poate combate coruptia fara acest „apendice” bolnav. Coruptia a existat si exista in intrega lume. Prin infiintarea acestuia in Rom, „ne-am turnat tarana in cap”. Am recunoscut fara motive ca in Rom. este cea mai mare coruptie, desi nu este asa.Dan Diaconescu ,un jurnalist competent, om de mare caracter si cu un suflet minunat este victima acestei stari din justitia romaneasca. Imi este rusine in prezent ca sunt jurist, ca sunt doctor in drept, ca sunt roman. Peste trei luni va incepe anul universitar si imi va fi rusine sa m-a prezint in fata studentilor pentru a-i ajuta sa intelega principiile fundamentale ale dreptului , sa patrunda in tainele acestei importante si frumoase profesii. In scurt timp acest faimos DNA trebuie desfiintat. Potivit reglemntarilor in vigoare in Romania are cine infaptui justitia si lupta impotiva coruptiei.In ceea cel priveste pe anchetatorul care l-a cercetat penal pe Dan Diaconescu este un incompetent. Incompetentii isi vand demnitatea, familia si tara.Grav este dupa parerea mea ca sunt multi magistrati , unii si cu functii de conducere care se aseamana cu procurorul de caz, ultimul in cazul Dan Diaconescu.Doresc din tot sufletul in ceea cel priveste pe Dan Diaconescu si pe alti romani in prezent si in viitor, sa se infaptuiasca justitia.
    22.06.2010, ora 18,30