Acasă Curiozităţi O anumita jucarie poate sa ii ajute pe copiii nascuti prematur

O anumita jucarie poate sa ii ajute pe copiii nascuti prematur

1494
0
DISTRIBUIȚI
model caracatita crosetata

Personalul sectiei de neonatologie de la Spitalul Poole din Dorset, Marea Britanie, a aflat despre rezultatul cercetarilor efectuate in Danemarca, care arată că o anumita jucarie poate sa ii ajute pe copiii prematuri sa se simta în siguranță și sa câștige putere mai repede. Este vorba de niste caracatițe crosetate!

Dupa ce au început să introducă caracatițe croșetate la nou nascutii din sectia lor, rezultatele au fost uimitoare!

Două surori nascute inainte de termen, Jasmine si Amber, au fost printre primii pacienti care au beneficiat de programul caracatițelor crosetate.

caracatite crosetate pentru prematuri


Daniel Lockyer, de la Spitalul Poole, a spus: „Când am auzit ce poate insemna o caracatiță crosetata pentru copiii prematuri am fost impresionați și, după ce am studiat problema, am vrut să le introducem si micilor nostri pacienți.”


Se banuieste că tentaculele caracatiței le reamintesc copiilor de cordonul ombilical din burtica mamei lor. Studiul efectuat a demonstrat ca jucariile crosetate  ii ajuta pe bebelusi sa respire mai bine, sa le normalizeze ritmul cardiac si sa creasca nivelul de oxigen din sângele copilasilor.

caracatita pentru copii prematuri

In urma rezultatelor bune, personalul spitalului Poole a extins proiectul, astfel ca acum, fiecare familie primeste o caracatiță cadou pentru bebelusi.

„Este incredibil ca ceva atat de simplu poate alina un copil și îl poate ajuta să se simtă mai bine”, a spus Daniel Lockyer.


„Când dorm, strang tentaculele caracatitei. In mod normal, ar fi trebuit sa fie inca in pantece si s-ar fi jucat cu cordonul ombilical, iar caracatitele ii fac sa se simta in siguranta”, a declarat Kat Smith, mamica unor gemene nascute prematur.

Daca cunoasteti familii cu bebelusi nascuti inainte de termen si vreti sa ii faceti sa se simta mai bine, puteti obține modelul de aici