Acasă Articole by V Vechi

Vechi

381
9
DISTRIBUIȚI

Asa… ca si intro, sau antescriptum. Intr-una din serile trecute am surprins o discutie intre 2 boschetari. Unul se adreseaza celuilalt: “Ba, io in  fata ta… am un singur cuvant de spus: Jos palaria!” 🙂

Acum cateva saptamani a fost redeschiderea clubului Bamboo. Mi-am dat cu gel in par, mi-am luat sosetele cele bune, chilotii aia de scandal si am plecat  grabit spre club. Masini multe, lume buna (la suflet), fustite scurte, ţâţe gata sa iasă afară din sutiene la orice mişcare bruscă, tocuri lungi si subţiri cât tigarile PallMall slim, si mult D&G pretutindeni.
Locuri de parcare… câte voiai… dar in alt cartier. Dupa 15 minute de căutari intense… nu gasim niciun loc. Mai trec alte 15 si gasim un mp liber, ne straduim s-o infigem acolo, reusim cu succes dupa ce blocam alte 2 masini (ee, lasa ca merge si-asa, si eu am patit-o), incuiem autoturismul si o luam la pas. In lungul drum spre club, observam 3 domnisoare care se straduiau mai tare decat noi, sa-si parcheze masina. Procesul se desfasura destul de greoi si participau toate 3. Fiecare avea un rol bine definit: Una la volan, una o dirija din spate si una din fata. Cea din spate, o domnisoara destul de frumoasa de altfel, echipata de club, cu o fusta mica cat furnica, si o fata de papusa Barbie, striga finut catre soferita : Da-i fata, ca e loc CACALAU!
Am izbucnit in ras amandoi… Colegul L care ma insotea si de data asta, se indreapta catre domnisoara si o intreaba nedumerit “Ce mai face Cacalau?” Ea, mirata, il priveste in ochi si da semne ca nu stie despre ce este vorba. N-ai zis tu ca e Cacalau?, continua el privind-o fix in ochi. „E cacalau, in sensul ca e mult loc!” ne raspunde ea bucuroasa ca a deslusit enigma care ne macina, incercand in continuare sa ne convinga ca, “Cacalau” nu e vreun personaj.  „Aaaa, credeam ca e vorba de Cacalau, fostul meu coleg de aramata!” ii raspunde L, pe pas de plecare.
Ne-am continuat amandoi drumul zambind, gandindu-ne ce cuvant vechi e “cacalau”. Si urat pe deasupra. In lungul drum spre club, ne-am mai amintit cateva cuvinte vechi, pe care le auzi din ce in ce mai rar, sau nu le mai auzi deloc.  Exemple: video, sufragerie, debara, abitir, ecler, napârca, getax, sifon… Voi ce exemple aveti?

In alta ordine de idei, il asteptam pe Ninu, cel care ne-a trimis povestea cu mama prietenului sau, sa ne dea datele lui de contact, pentru ca de azi, o sa miroase… altfel. In urma voturilor legal exprimate, Ninu este desemnat castigatorul primului concurs eMulte, care a avut ca premiu un parfum oferit de Tzoale.ro.

DISTRIBUIȚI

9 COMENTARII

 1. Cum domne nu mai auzi de ecler? Ie ieclere pa piata cacalau.
  Eniuiei.
  Eu aveam o colega, fitoasa de felul ei, cu nasul pe sus. Se vedea/credea super fina.
  Intr-o zi merge cu un coleg si cu mama lui, care ne era oarecum sefa…undeva in Biciresti.
  O vede pe una si comenteaza plina cacalau de filozofie: „Mama ce basanau are asta!!!”
  Da…
  Ce n-am mai auzit de mult? Stai sa ma gandesc (pauza de scris ca ma vad colegii de birou si-s noua).

  1. Basanau, cum spuneam
  2. Prajitura Excelent
  3. Beci
  4. Virgina (hahaha)
  5. Respect

  Si gata, ca mi-e lene

  P.S Vreau si io parfum :))