Acasă Articole by V Povestea scuterului

Povestea scuterului

137
2
DISTRIBUIȚI

Aceasta minunatie pe aproape 2 roti, a indurat cele mai multe chinuri din cate a cunoscut vreun motoscuter vreodata. A fost tarat prin soare, pe camp, unde a primit 3-4 baloti de paie pe el sa ii care pana acasa, mai iute decat un magar racit. Ba o data, stapanul lui s-a intors de la carciuma din sat calare pe el, insotit de inca 2 tovarasi de pahar care stateau in zona.

Apoi a fost vandut (dar fara bani), unor rromi din satul vecin care-l pandeau de mult si pe care ulterior l-au oferit cadou, contra sumei de 500 de lei si a unui Nokia E50, unui anume Fane Boieru din Colentina. Fane, cu o burta mare in fata si un lant de aur gros la gat, a apucat sa forjeze scuterul cateva zile bune. Se ducea cu el pana la facultate sa-si mai rezolve restantele, apoi la birou pentru ca avea rapoarte de trimis, dupa care, tot intr-o goana se ducea sa duca mancare sotiei lui neagra, dar draguta, pe care o alinta atat de des cu „Fa” incat ii uitase si numele ei din buletin. Era normal sa uite… ea n-avea nici buletin. Il pierduse el la poker. Sotia lucra la Institutul de Statistica din Bucuresti, absolventa a unui doctorat in stiintele comunicarii, vorbea perfect 4 limbi: AproapeRomana, SemiRomana, rupea un pic si din Limba Romana, si se descurca Dumnezeieste in tiganeste (ca sa innebuneste). Copilul lor cel mic, Dantes, era istet foc la cei 12 anisori ai lui si avea pasiuni indraznete. Colectiona sepci pe care le procura aplicand diferite metode : Japca, Vorba buna (da-mi sapca fraiere!), Spit in Cur, etc.

Motoscuterul a vazut tot, a auzit tot si a suferit mult. A tacut si a sperat ca intr-o buna zi va ajunge sa mearga zambind din faruri pe undeva pe vreo straduta linistita de prin Germania, condus de vreo babuta cu parul cret si alb, cu ochelari de vedere la ochi, ce se indreapta calma spre biserica. N-a fost sa fie! Din pacate pentru bietul Motoscuter, Fane s-a imbatat atat de tare intr-o seara pentru ca Dantes a scos doar un 8 la olimpiada care a avut loc in autobuz, incat s-a gandit ca trebuie sa vanda neaparat scuterul si sa bage banii la poker, unde avea de recuperat un bonus. Motoscuterul oricum ajunsese intr-o stare jalnica, tragea sa moara in fata portii.

Primul musteriu, usor de pacalit, care i-a iesit in cale lui Fane Boieru, a fost chiar varul lui, la care tinea foarte mult: „Sa moara mama de nu merge beton, Eugene, da banii si ia-l!”.  A ajuns la Eugen, zugrav de meserie. L-a luat pentru naveta. Drumu-i lung si cum sa-l parcurga fara muzica lui Bach, Chopin, Guta sau Mozart? Nu se putea, asa ca i-a instalat o bijuterie de radiocasetofon, i-a prins boxele cu niste sarme si asculta „ce vrea muschii lui”, in timp ce priveste mandru la ursuletul primit cadou de iubita lui, acum 2 ani, pana sa se … cutare… cu… Cutare (prietenul lui). A fost mai de mult… ce sa mai… n-are rost sa mai discutam. Cele rele sa se spele… cele bune sa se-adune!


PS: In loc de „Cornesti”, cred ca se potrivea mai bine „Pornesti?”

Doamne ajuta!

[ad#adsense-articole]

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. este primul prototip de motocicleta VW, sub forma unui scuter (doar camuflaj, ca sa nu atraga hotii). casetofonul este antishock, rezistent la ploaie si detector de radar. the teddy bear arata partea sensibila a namilei. motorul este de 2000cmc, hibrid. functioneaza cu prostie. fuge de rupe.