Acasă Articole by V Parinte, zi ceva de bani!

Parinte, zi ceva de bani!

300
5
DISTRIBUIȚI

Romanii sunt credinciosi, se stie deja, dar de la credinta in Dumnezeu pana la prostie e doar un pas mic. De exemplu, vinerea trecuta, de Izvorul Tamaduirii, oamenii au invadat bisericile, s-au inghesuit, au dat din coate si s-au (z)batut sa ajunga cu unele obiecte pretioase la altar pentru a primi binecuvantarea preotului. O familie din Pitesti, s-a trezit dis de dimineata si a luat-o usurel spre biserica.

Nimic ciudat, doar ca doamna familiei a bagat in poseta personala si 125 de milioane de lei vechi, bani ce ar fi trebuit sa primeasca o urare de la popa. Suma mai sus mentionata reprezenta ultima rata ramasa de achitat la autoturismul achizitionat in leasing. Doamna in cauza s-a gandit probabil ca daca reuseste sa ajunga cat mai aproape de popa, masina ii va merge mult mai bine si-i va consuma si mai putina benzina la suta de km. Dupa ce reuseste sa-si faca cu greu loc prin multime si sa ajunga in biserica, femeia constata ca “nu mai e banii”! Cum Dracu in persoana nu avea ce sa caute acolo, deci sigur nu i-a luat el, doamna a inceput sa tipe si sa se panicheze. Un politist comunitar, vigilent cum sunt toti colegii lui, a venit sa descurce itele, astfel incat, in mai putin de 4 ore, banii au fost recuperati si autorii au fost prinsi. 2 tiganci cu fuste lungi, dorind probabil sa imbine utilul cu placutul, s-au gandit s-o forteze pe doamna sa mai umble si cu tramvaiul, asa ca i-au furat banii chiar in curtea Domnului. Cred ca femeile, Printesa si Julieta, s-au gandit ca e posibil sa le ajute Dumnezeu sa fure, ca doar e sarbatoare si s-au rugat si ele inainte de a pleca de acasa! N-au avut noroc, dar sunt convins ca vor mai incerca, poate chiar de Sfanta Maria. Sarbatori sunt, oameni care sa se-nghesuie sunt peste tot, bani si bunuri ce trebuie sfintite sunt… asa ca, infractorilor… atacati!

Nu stim insa daca dupa ce a reintrat in posesia banilor, doamna din Pitesti s-a mai dus la preot sa le zica vreo 2 vorbe hartiilor pretioase sau s-a dus direct cu ei la banca sa achite rata. Daca banii n-au fost sfintiti, ii sugerez doamnei sa conduca cu prudenta, sa schimbe uleiul masinii la timp si sa verifice zilnic presiunea aerului din roti, ca deh… daca popa nu si-a dat acordul…

Doamne ajuta!

DISTRIBUIȚI

5 COMENTARII

 1. ahaha!!!!
  a meritat sperietura trasa, duduia. stiu ca nu e frumos sa te bucuri de rau’ altuia si, ca sa fiu si on topic, mai e si pacat, dar eu tare (tare, as in am ras si cu curu’ de ea) m-am amuzat si ras de necazul ei.
  inca o data, doamne-doamne ne-a demonstrat ca exista si i-a ajutat pe ‘oamenii legii’ sa prinda infractorii, dar, mai presus de asta, ne-a aratat ca prostia chiar se plateste.
  GOD RULZ!!!!
  desi, daca stau mai bine si ma gandesc, daca era dupa mine, tanti din Pitesti nu si-ar fi primit cashul inapoi. numai asa. sa sufere. ca e proasta. si pentru ca sunt rea.
  si ca sa fiu si serioasa, o sa spun ca citind intamplarea asta, mi s-a facut brusc, instantaneu, deodata scarba de oameni, scarba de instinctul de turma, scarba de biserica, scarba de ceea ce a ajuns credinta si d-zeu in zilele astea. scarba. ma duc sa vars.
  ciao!

  ioana 🙂