Acasă Articole by V Nunta

Nunta

329
9
DISTRIBUIȚI

Acest post a fost scris in urma relatarilor unui invitat. Deci V n-a fost acolo, dar i-a placut ideea. 🙂

Am fost la nunta. La nunta varului meu. Am fost din obligatie, pentru ca pur si simplu nu am nicio legatura cu familia lui si nici macar cu a mea. E mai mult de povestit, dar nimic interesant, asa ca…. Hai la joc:
Nunta mare. 45 de invitati. Undeva la caminul cultural din sat. La ora 21.00 cand am ajuns, doi invitati erau deja rupti de beti si incercau sa mai convinga doi sa se imbete. Nu le era greu deloc. Eu am ajuns din obligatie acolo si in speranta ca poate gasesc  vreo tarancuta buna, cu care sa ma retrag spre camera pe la 4 dimineata cand mi-o fi rau si mi-o veni sa vomit.  Spre norocul…. lu’ taica-miu, erau doar tarancute trecute de 60 de ani. Ma resemnasem cu gandul ca cea mai buna femeie de la nunta aia e …   Nu e!

M-am asezat intamplator la o masa, m-am acomodat si incercam sa cantaresc din priviri atmosfera. In fata mea, apare un unchi de-al meu, indepartat la propriu si la figurat, imbracat dupa ultima moda… aparuta in ’84,  si el la randul lui, rupt de beat. Cu mainile muncite, aspre, ma strange tare in brate si-mi spune: „Ce mare te-ai facut Florine!”. Mi-am dat seama tarziu ca m-a confundat cu frati-miu. Pe mine ma cheama Cristi. A dat noroc cu mine atat de tare incat aproape ca mi-a zdrobit degetele. Ne-am asezat pe scaune, la masa, ca doi oameni care aveam multe sa ne spunem si am inceput sa  ne povestim… el mie. De la  betoanele pe care le-a facut cu propriile lui maini pana la camioanele pe care le manevrat cu atata finete, de cat de ajutor ne-a fost el si de cat ajutor o sa ne mai fie. Chiar daca nu m-a recunoscut, i-as fi raspuns: „Da unchiule, imi esti ca un tata,  dar pleaca dracu’ si lasa-ma sa mananc!”.
Am aflat tarziu ca soacra nu o putea suferi pe nora si nici invers si cineva mi-a spus ca asa e normal la nuntile astea. Unul din parinti are ceva impotriva.
Se facuse miezul noptii cand ginerica constata cu stupoare… ca… asa cum se obisnuieste pe la nunti, lui nu i-a furat nimeni nevasta.  S-a uitat la mine, eu nu i-as fi furat-o, nu i-as fi cumparat-o, nu i-as fi luat-o nici cu bani… asa ca nu m-am bagat eu in treburi d-astea de familie, sa-mi mai aud si vorbe pe urma, asa ca i-am raspuns politicos, aratand cu degetul catre colegul din dreapta mea, alt var de-al nostru: „Petrica ar fi cel mai indicat s-o fure!”. Petrica, la randul lui, la fel de amabil: „Varule, io nu cunosc zona!”.
S-a incumetat cineva pana la urma, a bagat mana in ea si a furat-o, dar a adus-o inapoi, spre oftica soacrei.
Tortul miresei… mare si frumos, structurat pe 3 etaje: etajul 1 plin cu prajituri de casa facute de soacra, etajul 2 tort si etajul 3… gol. Se mutase probabil locatarul.
Printre sarbele si horele cantate in permanenta si repetate la infinit, ospatarul a omis sa ma serveasca si pe mine… asa ca am asteptat sa se duca o doamna de la masa la dans si am sarit-o din sarmale.  Darul… nu stiu cum a mers, ca pe la 4 am plecat!

DISTRIBUIȚI

9 COMENTARII