Acasă Articole by L Muc cel Muc by L. Tipuri de muci.

Muc cel Muc by L. Tipuri de muci.

7059
19
DISTRIBUIȚI
deget in nas

Picatura chinezeasca sau mucul naravas… ori sunt sinonime ori reprezinta acelasi lucru!

Esti in trafic, te plictisesti, involuntar iti infigi aratatorul in nas si incepe explorarea! Cu gandul pierdut in traficul grijilor ( la fel de aglomerat si el), iti invarti privirea prin masina in cautarea unui servetel/bucatica de hartie/ un pachet de tigari gol sau, in ultima instanta, un coltisor virgin pe sub scaunul soferului, pe care, bineinteles, nu-l gasesti ca doar nu ti-ai luat masina ieri! In masina conditiile sunt prielnice si, aparent, nimeni nu te deranjeaza insa nu-i chiar asa…apar dusmanii:

 • doamna curioasa din dreapta, ochelaristul din stanga, culoarea verde a semaforului, telefonul care suna, etc. Flagrantul s-a comis! Te sucesti, te stergi atent la nas in exteriorul lui cu o miscare lejera si dezinvolta ca si cand un cosuletz, o mancarime fina, un fir de praf iti distragea atentia. Renunti pentru moment! Gandurile tale s-au mutat in nas ( pe Nas nr 1, nara stanga, la etaj)! Te relaxezi dupa ce ai prins lighioana si revii la viata: “MISCA-N MORTI’I TAI CA E VERDE!”

  Masina nu e singurul loc in care esti cautat de dl Muc…te viziteaza la restaurant, in supermarket, in biserica, la petrecere, la teatru, la film, etc! Diferenta o da tira cu care il cauti!

  La restaurant: Miscare rapida, de control, efectuata cu degetul mare! Ridici privirea si zambesti la gluma unuia! L-ai pozitionat si, in functie de adancimea problemei, fie repeti miscarea cu acelasi deget, cu aceeasi viteza ( “atent” insa la ce se discuta), fie te ridici ca ars si te indrepti rapid catre toaleta!

  In supermarket: Te pozitionezi cu spatele la curiosi si ii iei masura! Si aici, in functie de gravitatea problemei, te operezi pe loc sau iti faci drum catre raionul cel mai putin vizitat!

  La biserica: …..:)

  La teatru: ….:)

  La film: Aici problema e ca si rezolvata! Tragi aer in piept si rasufli usurat inca din faza incipienta! Nimic nu te deranjeaza! Esti inlargul tau si al celorlalti…daca filmul e bun, poti folosi chiar si degete din vecinatate!

  Mucul e de mai multe tipuri:

 • Mucul timid – e mucul uscat, mic, aflat la poarta, usor de agatat intre degetul mare si aratator!

 • Mucul sarpe– e mucul cu cap uscat si coada gelatinoasa; se agatza de cap cu degetul mic, se ghideaza cu atentie catre iesire! Esti eliberat doar daca reptila nu-si rupe coada!

 • Mucul gashca– e mucul nedefinit, greu de pozitionat; e mucul care formeaza mucii! e mucul dupa care invarti degetul, il scoti, il invarti iar…asta e mucul care-ti rupe nara!

 • Mucul taitzel – e mucul curgator, pe jumatate inauntru, pe jumatate in afara…e muc din colectia toamna-iarna! Il pierzi pe cravata la o miscare mai necontrolata a capului!

 • Mucul off-side – e mucul pe care nu-l simti…e singurul muc care nu are nimic cu tine! El nu te deranjeaza pana nu se trezeste vreunu’: “BAA, sterge-te in pula mea la nas!!”

 • La ce e buna batista daca avem degete?! Eu unu’ nu le-as da pe o mie de batiste! Aaa, daca s-ar inventa batista cu degete, eventual unele mai subtiri cu un carlig mic in loc de unghie…

 

DISTRIBUIȚI

19 COMENTARII

 1. Mucul taitzel il intalnesti in special iarna cand e frig afara. El in perioada aia poate fi lejer confundat cu mucul off-side :))))))))))))
  esti dat draq si tu bah L ca prietenul tau V… anonimilor 😀

  ps: da si tu un raspuns lui Mihai… Nu prea pare din gashca voastra =))
  sunt sigur(a) ca stii ce zice ca doar ai experienta pe scr 😉

 2. cu totii suntem detinatori de muci.
  vara,iarna,toamna ,primavara e imposibil sa nu avem un muc care sa ne jeneze mai mult sau mai putin.
  cea mai mare satisfactie e atunci cand pt eliberea lui operezi manual:))))
  dupa finalizarea procesului de „extragere” urmeaza o etapa mai dificila:”depozitarea”
  Il tragi usor ce degetul aratator,si ajutat de degetul mare te gandesti sa il lansezi in aer ca pe o racheta.Operatiune esuata:(!!!de pe degetul aratator se lipeste pe cel mare,si tot asa, cand pe unul cand pe celalalt.Renunti la idee si il lipesti in spatele celui mai apropiat obiect:in spatele sifonierului.pe marginea patului,sub scaun,sub masa,dupa televizor,pe bancheta din spate a taxiului,pe trunchiul copacilor,etc etc…..depinde de caz si de locatzia unde te afli