Acasă Articole by V Lebada si politistul by V

Lebada si politistul by V

362
13
DISTRIBUIȚI

Locuiesc pe undeva pe langa Cismigiu si in dimineata asta m-am dus in parc sa alerg si implicit sa ma relaxez, dar spre nenorocul meu, mi-am inceput ziua altfel.

Sa va explic de ce. Dupa ce am alergat pret de 15-20 minute, m-am oprit langa lac sa ma odihnesc si sa ma uit la lebedele aduse de cateva zile aici! Apropo! Poate nu le mai hraneste nimeni cu guma Orbit anul asta. Lebedele nu fac baloane. Cum va spuneam, m-am oprit langa lac si m-am asezat pe un pietroi mare si greu, amplasat la vreo 10 metri de apa, mi-am pus castile in urechi si incercam sa ma relaxez. N-am apucat sa stau mai mult de 5 minute si apare el, un politist comunitar (lui ii voi dedica tot postul asta) care ma bate nervos pe umar si imi cere sa nu mai stau pe piatra, pentru ca nu am voie! M-am ridicat si m-am uitat la piatra, gandindu-ma ca o fi vreuna funerara sau ca are vreo semnificatie pentru Bucuresti. Ei bine, nu! Era un simplu pietroi. Il intreb pe politist: Cat ati dat pe ea? El, la vreo 50 de ani, parul alb si cu o mecla de semialcoolic, ma intreaba nedumerit „pe ce?”.  „Pe piatra!” ii raspund eu, nestiind de ce tinea dansul atat de mult sa nu stau acolo!

„Domnule, ma iei la misto?” ma intreaba el si mai nervos. Incerc sa-i explic comunitarului ca nu fac nimic rau, ca nu hranesc lebedele cu guma de mestecat si ca nici nu sparg pietre cu curul.  Dar ce sa stie comunitarul? Diferenta intre un caine comunitar si un politist comunitar, e insesizabila, asa ca nu m-a surprins cand a inceput sa ridice tonul la mine, in incercarea de a-mi cere sa respect legea. L-am intrebat ce lege precizeaza clar ca pietroaiele din Cismigiu sunt ocrotite prin lege. Am incercat sa-l asigur pe pensionarul neieisit la pensie, ca nu sunt nervos si nu vreau sa sfaram ditamai pietroiul din 2-3 miscari de „aseaza-te-ridica-te”, dar el tot speriat era. Am vrut sa inchei discutia, spunandu-i: „Bine bre, ia-ti piatra si du-te acasa, fa matale ce vrei cu ea”, dar mai bine taceam. S-a enervat si mai tare, s-a inrosit brusc la fatza si mi-a dat o replica, demna de un politist comunitar : „Ce vrei dom’le, astea-i legilii! Sau vrei sa „te luam?” „Sa ma luati unde, bre? Ca tre’ sa intru la munca, n-am cum sa vin! Si in afara de asta, suntem la Bucuresti, nu la Chisinau, sa ma iei matale cand vrei!”

Am facut imprudenta sa ma enervez si eu, mi-am pus castile in urechi si am luat-o la trap spre casa, dar nu inainte de a-i sugera domnului care lucreaza in politie (nu-l pot numi politist), sa incerce o recalificare si sa faca cariera in … cariera!

Doamne-ajuta!

DISTRIBUIȚI

13 COMENTARII

  1. :)) Daca alergai prin parculetul din fata Operei ..mai ziceam ..poate acolo a „stat” de paza bunelul cu prostata mai mare ca pietroiul respectiv…sau daca pietroiul avea forma conica si faceai ceva miscari suspecte..oricum…sa aibe parte de „neste oauo cat petroiul de mari si de tari” la ciocaneala..pardon..la ciocnit!!! 😀

  2. :)) De asta nu ma duc eu in Cismigiu, sa nu cumva sa imi vina sa ma asez pe vreo piatra si sa o sfaram la cele 40 de kg ale mele cu tot cu suba de iarna unda pe mine:)) Eu alerg in Carol de obicei, acolo nu se ia nici un politist de tine si poti sa te si bulanesti in voie in plina zi la mormantul eroului necunoscut si sa nu se ia nimeni de tine, cum faceau acum 2 saptamani o pereche de tineri indragostiti…:)))

  3. Ma rog, by the way, exemplul de garcea nebagat in seama si fara viata. Veti simti o satisfactie enorma daca veti continua sa nu il bagati in seama pe sarmanul caschetar. Totul va duce la o continua iritare a organului. Bine, va cere un act de identitate ca sa va mai scarme putin in cur. Nici o problema, aratati-l, s-ar putea sa obtineti satisfactia suprema.