Acasă Articole by V Domn’ politist reloaded

Domn’ politist reloaded

408
6
DISTRIBUIȚI

Uite ca a trecut o luna de cand am inmanat permisul de conducere domnului politist de la ghiseu, asa ca ieri m-am prezentat sa mi-l recuperez. Baiat istet cum sunt, (asa mi-a zis mama), imi notasem programul lor de munca, asa ca stiam ca e pana la ora 4 dupa-amiaza. Ajung bucuros la sediul politiei la 3 fara 10, cand… surpriza: inchis, si pe geam un afis “deschidem la 15”.
“Mai e putin” imi spun si ma asez linistit la randul format din 3 persoane. Cum nu-mi place sa ma plictisesc, ma bag  in seama cu colegii de coada, schimbam cateva vorbe, impresii si timpul trece mai repede. Ma uit la ceas, care imi indica 15.05. Politistul de la ghiseu… lipsea. Indraznet cum sunt, bat in geamul acoperit cu jaluzele, printre care puteai observa, daca te uitai atent, doua doamne care lucrau cu niste acte la biroul din spate. Am ciocanit finut, incat sa ma auda si sa nu aiba dubii ca ar fi batut colega ei in masa in semn de “Doamne fereste”. Cand a auzit bubuitura mea „discreta” in geam, duduia s-a iritat pe loc. S-a ridicat de pe scaun, s-a indreptat catre ghiseu, a tras jaluzeaua si s-a rastit:

„Ce vreti domnule?” „Permisul!” ii raspund eu usor ironic, asteptand sa vad ce mai debiteaza puria nervoasa. „Asteptati, nu vedeti ca nu e nimeni?”
„Eu vad ca nu e nimeni aici, nu de confirmarea asta aveam nevoie, ci ma intrebam cand vine cel ce trebuie sa-mi dea permisul inapoi.” „La 15.00 vine!” „Pai dumnevoastra nu vedeti ca e trecut de 15.00?”, continui eu, aratandu-i ceasul. „Si ce sa fac eu, daca colegul nu a sosit?” „Pai pentru inceput, ati putea sa nu mai ridicati tonul la mine, asa fara motiv.”

Nervoasa trage jaluzeaua si se aseaza inapoi la biroul ei, unde incerca sa tasteze cu un deget ceva la calculator.  Minutele trec greu si pe la si  un sfert, apare el. Alt politist decat cel caruia i-am predat permisul. Unul inalt, bine facut, care mergea pe holurile alea in asa fel incat aveai impresia
ca se plimba prin Cismigiu. Incruntat de parca zicea ca nu vine din pauza ci de undeva, de la vreo cearta. Mai dureaza alte 5 minute pana se instaleazaza la locul lui, isi aseaza geaca, isi cauta ochelarii, toate aceste lucruri cu niste miscari lente, in disperarea noastra a celor de la rand. Deschide ghiseul si spune calm: “Va ascult!”, de parca noi venisem la spovedanie, la psiholog, la Mircea Radu.
Ce credeti ca i-as fi spus in acel moment? Atentie, comentariile injurioase sa le faceti in gand, nu in scris! Oricum, astept variantele voastre de raspuns.

DISTRIBUIȚI

6 COMENTARII