Acasă Articole by V Domn’ politist…

Domn’ politist…

4230
14
DISTRIBUIȚI

Primesc o instiintare de la Pulitia Romana, ca trebuie sa vin sa predau permisul, deoarece am acumulat 15 puncte in decursul a 6 luni. O veste deloc grozava, mai ales ca momentan nici nu am masina 🙂 asa ca , responsabil cum sunt si constiincios, ma indrept cu pasi grabiti catre sectia de Politie.

E o dimineata de luni in care ma trezesc binedispus si cu o atitudine pozitiva, chiar daca trebuia sa renunt pentru o luna la placerea de a sofa. Ajung la unul din ghisee, unde o doamna politista, cu parul vopsit rosu a la Carmen Serban, imi raspunde politicos de parca as fi intepat-o in cur cu vreun ac…. “Nu aici domnule! Avem ofiter de serviciu, intrebati-l pe el”. Asta insemna sa cobor  doua etaje si sa-l intreb pe un amarat de agent, care, oricum avea mici sanse sa stie cum il cheama pe el insusi, unde trebuie sa predau un permis. Asa ca renunt la idee si vad un alt ghiseu, unde statea cu o mana la falca, un alt domn pulitist! Il salut politicos si il intreb unde se predau permisele. Ma scaneaza de sus pana jos si imi raspunde zeflemist ca am nimerit bine. Imi cere permisul, buletinul, instiintarea si.… plicul in care a venit instiintarea. “Plicul??” intreb eu nedumerit si usor speriat, pentru ca plicul sigur nu a prezentat niciun interes si l-am aruncat. “ Da dom’le, plicul, ce te miri asa? Daca nu ai plicul, iti prelungesc perioada cu inca 30 de zile!” tipa el in continuare la mine, repet, luni dimineata la 10.

Instant ma cuprinde o stare de nervi greu de imaginat, uit de toata buna dispozitie cu care m-am trezit, si pe un ton care m-a ajutat sa fiu auzit pe tot palierul, ii spun ca asta e un abuz grotesc, absurd si prezentat sub o forma mascata de amenintare, de parca ma astepta sa vin acolo de cateva luni bune sa-mi arate el ca “asa-mi trebuie!”. Incerc ulterior sa ma calmez, intrebandu-l ce relevanta are plicul ala, de ce ar fi trebuit sa-l pastrez, ca doar nu primisem o scrisoare de dragoste ce necesita si pastrarea plicului ca amintire. Trebuie, pentru ca pe plic este mentionata data la care am primit instiintarea.

“Stimate domn, mai mult ca sigur am aruncat plicul, insa sunt ferm convins ca aveti o baza de date in calculatorul din spatele dumneavoastra, in care sa puteti gasi cu usurinta, data la care am fost anuntat!”.
„Nu ma intereseaza, adu-mi plicul!”, vine replica lui, demna de un pulitist plictisit.
“Nu va prea pricepeti cu calculatoarele stimabile, nu? Nu-i o rusine, nu mai sunteti tinerel, deci va rog sa  recunoasteti ca, mai bine ma siliti pe mine sa caut plicul in groapa de gunoi de la marginea orasului si eventual, ca sa pot intelege ca trebuie sa fac asta, ma si amenintati cu prelungirea perioadei.”  Sec ca si el, imi raspunde sa ma indepartez de ghiseu si sa ma intorc cu plicul! Va jur ca m-as fi dus acasa, as fi luat un cearsaf plic si i l-as fi introdus pe gaura aceea mica si ulterior pe gura.

Intr-un final imi amintesc ca nu am aruncat plicul, ma intorc dupa el, il gasesc… pe plic nicio data. Nimic. Doar o parafa cu IJP si stampila postei! I-l duc nebunului sa-l vada si ii specific clar ca nu scrie nicio data pe el. Imi raspunde: „Dom’le, daca trebuie plicul, conformati-va!”
„Va doresc sa ajungeti general, domn politist, aveti stofa!”. Ii zambesc si plec, uimit fiind inca de cat de bou poate fi un simplu om.

DISTRIBUIȚI

14 COMENTARII

  1. Auzi una si mai si.Am fost sa preschimb permisul si tipa de la ghiseu (apropo , nu seamana cu Carmen Serban , aduce mai mult cu Ciocanitoarea Woody ) imi spune ca nu am toate documentele, respectiv o fisa.Cer politicos una sa o completez si-mi spune ca nu are,ca daca vreau una model sa caut pe site-ul prefecturii.Asta nu la ei in incinta de cateva milioane de euro , cea de la Pipera bineinteles , caci nu au imprimanta . Probabil i-a fost jena sa-mi spuna ca au cei de peste drum ,la birourile de intocmit tot felul de acte la doar 200 de mii o coala A4 .Treaba e ca poa’ sa se schimbe sute de ministrii , ADN-ul de comunist din ei nu se altereaza , ramane asa de-a pururea.
    PS: pentru mamaia din autobuzul 335 ,” ’89-2009 DEGEABA ” nu e un numar de la erotic cu asa credea ea , e realitate pura .

  2. Eu de curand am fost sa imi ridic permisul si cum stateam la coada la ridicat permisul, domnul care se ocupa cu eliberarea lor, desi era foarte tanar era si foarte, foarteee sictirit….:D cred ca era de vina tot ziua de luni. Propun ca saptamana sa inceapa cu ziua de marti….poate asa e mai bine :))