Acasă Articole by V Articol… GEN

Articol… GEN

322
10
DISTRIBUIȚI

Inca imi amintesc cum mai radeam pe ascuns cand eram mic,  de vreo vecina batrana sau de administratorul de bloc, cand in discutiile cu mine foloseau termeni vechi, precum „patalama”, „abitir” sau cine stie ce alte arhaisme. Nu intelegeam de ce nu renunta ei la vocabularul vechi, pentru a se adapta la ce e nou.  Singura explicatie pe care mi-o dau, e ca unii dintre ei nu au „imbratisat” anumite expresii pentru ca pur si simplu nu au vrut. Eu, de exemplu, refuz sa primesc in vocabularul meu, nou aparutul pe piata „Gen”. Nu-l inghit deloc si consider ca e total nepotrivit. Ma rog, o sa spuneti ca sunt incuiat si ca sa evit asta, pot fi de acord ca poate fi folosit in anumite conditii. Dar… problema mea e alta. Apare cate un „smecherit”, „inteligent”, vreun nebun interesant, si-ti vorbeste numai in „gen”. M-am intalnit cu o cunostinta, genul ala de om stresant de care nu mai scapi cand te prinde… si era „supi” ca nu stiu ce cearta a avut cu iubita :”Stii frate, nu ma duc io dupa ea, sa spuna ca sunt fraier, GEN!… Anul trecut, GEN,  i-am aratat de doua ori ca nu ma intereseaza de ea, GEN… si a inceput cu d-alea ca se omoara, GEN!” La plecare i-am intins politicos mana si i-am spus: „Bine, GEN, ne mai auzim”! Nu intelegeam de unde vine torentul asta de GEN. Ma obosise pur si simplu… Imi venea sa-i raspund „Bai, GEN, du-te in p**a mea, GEN, si nu mai fi fraier, GEN, ca femeia ta se f**e, GEN… cred ca cel mai rau in gura, GEN!”

La o masa de vreo 7-8 persoane, am intalnit un alt fan, GEN al lui GEN, o domnisoara extrem de frumoasa si de inteligenta… care manca GEN (de mere), bea GEN (tonic), fuma GEN, si la baie… ce credeti ca facea?  Se machia GEN. Imi pierea tot cheful s-o mai privesc in ochi, GEN… Atata GEN ma exaspereaza deja.

In metrou langa mine, 2 pustoaice, 16-17 ani, vorbeau despre GEN.  Atat de mult GEN la gura lor, incat am crezut ca GEN e vreun coleg de-al lor, personajul principal in discutie. De multe ori, GEN tine locul de „vezi doamne”, asa incat cred ca e vremea ca domnul Cristoiu sa-si faca un update si sa renunte la „vezi doamne”. Sa spuna si dansul „GEN”… e ultima fitza in Bucuresti.  Imi inchipui cum ar folosi manelistii termenul:  „Sa moara mama, GEN, daca o prind pe aia, de nu-i rup talentu’ in ea GEN…”

V, GEN, va ureaza o zi minunata  GEN, tv, o bere Tuborg GEN… si un somn dulce GEN!

Doamne ajuta!

DISTRIBUIȚI

10 COMENTARII

  1. mare lucru sa faci lumea sa zambeasca…de cele mai multe ori sa rada…chiar si cu lacrimi…you know what i mean..:)
    si cand aceste texte sunt inconfundabile, cand le recunosti dintr-o mie ca fiind ale tale…atunci… ramai fara cuvinte si..alea putine cate au mai ramas spunem…MAI VREM!
    te adoram…:*

  2. Eu nu am auzit inca expresia asta pe nicaieri dar ce-i drept…..e obositoare nu as folosi-o. Insa o aud foarte des pe: „in puii mei”, atat de des inca venind intr-o seara din oras si auzind 2 pustoaice folosind aceasta expresie din 3 in 3 secunde imi venea sa le iau de mana si sa le fac vant din tramvai la stati urmatoare. M-am abtinut totusi ca nu era tramvaiul facut cadou de ziua mea de la tata. 🙂