Acasă Beauty Secretele argilei

Secretele argilei

224
2
DISTRIBUIȚI

Argila are proprietati deosebite care o fac sa fie folosita in industria cosmetica. Femeile au folosit argila pentru pastrarea fermitatii si a stralucirii tenului inca din cele mai vechi timpuri, iar in prezent, se folosesc produse pe baza de argila pentru: curatare, tonifiere, intarirea musculaturii si redarea luminozitatii tenului.

Exista o varietate de tipuri de argila, fiecare dintre acestea avand calitati si intrebuintari diferite:
– Argila alba, care este bogata in siliciu si aluminiu, si pentru ca nu este abraziva, se foloseste pentru detoxifierea pielii si reminalizare;
– Argila albastra, cu un continut mare de cupru si crom, este puternic hidratanta, tonifica si intareste tenul, albeste pielea si o curata de cosuri, atenuand totodata si ridurile;
– Argila roz, bogata in oxid de fier, este recomandata pentru tenul delicat si sensibil avand un rol hidratant si imbunatatind circulatia sangvina;
– Argila verde contine siliciu, aluminiu, magneziu, mangan, calciu, cupru, si este recomandata pentru tenul gras.

S-a dovedit ca produsele cosmetice care au la baza argila sunt folosite cu succes in tratamentele pentru regenerarea epidermei, combaterea iritatiilor, cat si pentru albirea fetei, eliminarea toxinelor si remineralizarea tesuturilor.

Argila a dat rezultate si in cazul iepurasului Playboy Gina Pistol, care incercase tot felul de tratamente pentru acnee, fara niciun rezultat satisfacator. Incantata de mastile cu argila, Gina i-a recomandat produsul si Monicai Columbeanu, care in ultima vreme a avut mici probleme cu tenul, conform Click.

[ad#adsense-articole]

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

 1. Doresc sa precizez urmatoarele:
  Nu culoarea argilelor este cea determinanta in utilizarea ei in cosmetica, tratamente naturiste etc. Compozitia chimica a argilelor si continutul de substante organice reflecta culoarea argilei. Fierul joaca un rol important in determinarea culorilor, prin compusii care contin una din cele doua stari de valenta ale sale; argilele rosii contin Fe(III) sub forma de hematit, cele verzi, negre si cenusii contin Fe(II) in compusi de tipul cloritului si respectiv sideritului.
  Aluminosilicatii (argilele) lipsiti de fier implica culoarea alba, oxidarea incipienta a unor compusi de fier se reflecta in culoarea galbena.
  Biotitul are nuante de culoarea verde inchis pana la negru. Oxizii si hidroxizii de fier au culoarea brum inchis. Pirita are culoarea galbena, rutilul are culoarea galben deschis, iar horblenda este neagra spre verzui.
  Proprietatile unei argile nu se pot determina decat prin metode specifice, analiza mineralogica, analiza fizico-chimica, microscopie, spectrofotometrie, difractometrie si analiza termodiferentiala. Culorile de argila mentionate in articol au fost extrase din cartea „Tratamanetul bolilor prin legume, fructe si cereale” autor Jean Valnet, unde la capitolul argila se mentioneaza culorile mentionate din articol, fara insa a nominaliza tratamentele in functie de culoare.
  Luati spre exemplu argila verde din Franta si cea gri-roscat din Muntii Padurea Craiului, ambele recomandate atat pentru tratamente cosmetice, produse cosmetice pe baza de argila, cat si pentru tratamente medicale.(vezi gama Aslavital, pudra cosmetica Aslavital si Suplimentul alimentar Farmec Vital, care toate utilizeaza aceeasi argila)
  In eventualitatea ca aveti nevoie de informatii suplimentare va invit sa accesati http://ioantimbus.110mb.com/ si chiar sa consultati cartea „Miracolele tratamentelor cu roca de argila naturala”, editia 2001, autor Timbus Ioan