Acasă Actualitate Un roman in Seria Mondiala Renault

Un roman in Seria Mondiala Renault

58
0
DISTRIBUIȚI

Mihai Marinescu a debutat in acest weekend in World Series by Renault. Fara sustinere financiara, pilotul roman a obtinut un rezultat bun in prima etapa a sezonului programata pe circuitul de la Barcelona.

Mihai Marinescu, pilotul cu cel mai bun palmares international din Romania, a avut sansa de a i se oferi un loc aproape gratis in cadrul echipei austriece Interwetten Racing pentru prima etapa a World Series by Renault 2009. Inaintea etapei de debut din acest sezon, Mihai a participat la o singura sesiune de teste, iar pentru cursa el a avut la dispozitie doar 60 de minute de acomodare, in probele libere de vineri.

Sambata, in calificarile oficiale, Mihai a reusit sa-si imbunatateasca timpul pe tur cu peste 2 secunde, ceea ce i-a adus in final pozitia a 17-a pe grila de start. “Mi-ar fi placut sa am mai mult timp la dispozitie pentru a ma obisnui cu masina, dar din pacate nu s-a putut. In aceste conditii sunt multumit de rezultat si sper sa mai castig cateva pozitii in cursa”, a spus Mihai Marinescu dupa calificarile oficiale.

Din pacate, in prima cursa programata sambata la scurt timp dupa calificarile oficiale, Mihai Marinescu a fost nevoit sa abandoneze dupa ce monopostul sau a fost avariat in urma unui incident de cursa.

“Suspensia spate a fost indoita ca urmare a unei lovituri aplicate neintentionat de un alt concurent si nu am reusit sa ajung la sosire. Sunt putin dezamagit, dar mai avem o cursa duminica si sper sa ajung la sosire”, a mai spus Mihai Marinescu.

Cateva informatii despre Seria Mondiala Renault

Pe grila de start 2009 se afla nume deja celebre, cu multa experienta in World Series sau in alte campionate puternice, aflate la doar un pas de Formula 1:

Adrian Zaugg – provenit din A1 GP – Formula 1 pe natiuni, cu experienta in GP2,

Adrian Valles – GP2 si Superleague Formula (campionatul monopost al cluburilor de fotbal),

Fairuz Fauzy – GP2,

Bertrand Baguette – la al 4-lea an in World Series si un sezon in Superleague,

James Walker – la al 3-lea an in World Series si un sezon in Superleague,

Miguel Molina – la al 3-lea an in World Series,

Daniil Move – Formula 3000 si la al 3-lea an in World Series,

Chris van der Drift – A1 GP si Superleague,

Marco Barba – Vicecampionul Spaniei in Formula 3 aflat la al 2-lea sezon in World Series,

Marcos Martinez – GP2, aflat la al 3-lea sezon in World Series

DISTRIBUIȚI