Acasă Actualitate Super spectacol de balet la Sala Palatului

Super spectacol de balet la Sala Palatului

163
0
DISTRIBUIȚI

Sâmbătă 13 iunie, ora 20.00, la Sala Palatului are loc un grandios spectacol de balet cu 63 de balerini de la Teatrul Academic de Balet Clasic din Moscova si Moscow Classical Ballet, cu 300 de costume, cu decoruri originale şi o montare, o scenografie şi o coregrafie de excepţie.

Sub patronajul Organizatiei Internationale EURAD (Europe Against Drugs), Asociatia Culturala de Teatru, Muzica şi Film „DRACULA”, Centrul International Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO) şi Asociatia Natională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România (ANCCSR), la Sala Palatului este programat SPARTACUS, un spectacol de balet original cu participarea prim-soliştilor Teatrului Academic de Balet Clasic din Moscova si corpului de balet al Moscow Classical Ballet. Artem Khoroshilov şi Alexei Orlov, deţinătorii rolului principal sunt absolvenţi ai Colegiului de Coregrafie din Saratov. Nicholas Chevychelov (Crass) este câştigător al Grand Prix-ului Concursului International de Balet de la Yalta, Lyudmila Doksomova (Evtibia) a cucerit Medalia de Aur la Concursul International al Tinerilor Balerini de la Yalta, Artist Emerit, iar Victoria Smirnova (Aurelia), absolventă a Liceului de Coregrafie al Institutului de Artă Contemporana Moscova este laureată a Concursului International de Balet al „Fuete Artek”. Aceştia, alături de alţi 60 de balerini vor evolua sâmbătă, 13 iunie, ora 20.00 la Sala Palatului într-un spectacol unic, o premieră naţională absolută, cu o montare de excepţie (decorurile sunt originale, iar cele 300 de costume, senzaţionale) şi o viziune regizorală unică ce au contribuit la includerea acestuia în galeria spectacolelor de referinţă ale secolului XXI.

Biletele se găsesc la: Sala Palatului, Magazinul MUZICA, Statia de Metrou Unirii II, Magazinele DIVERTA, TNB, Magazinele Cora, Carrefour şi Germanos sau on-line, pe site-urile: www..biletedelatati.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro, www.eventim.ro, www.ticketpoint.ro.

Preţ: 250 lei (Categoria I), 150 lei (Categoria II), 100 lei (Categoria III) şi 75 lei (Categoria IV).

Spectacolul de Balet „SPARTACUS” face parte dintr-un turneu naţional care include pe lângă Bucureşti (13 iunie, Sala Palatului) şi oraşele:

Braşov – 12 iunie – Sala „REDUTA”
Sibiu – 14 iunie – Sala „THALIA”
Alexandria – 15 iunie – Sala Polivalentă
Iaşi – 16 iunie – Casa de Cultură a Sindicatelor
Biletele se gasesc la Casele de Bilete ale sălilor care găzduiesc spectacolul „SPARTACUS”.

„SPARTACUS” este un balet clasic în stil modern care redă stilul, starea de spirit, tragismul şi atmosfera plină de sentimentalism şi erotism din acea epocă marcată de căderea Romei. Spartacus simbolizeaza răzvratirea, dar şi măretia curajului şi a dreptului la libertate. Premiera din 2002 a spectacolului „SPARTACUS” de Aram Haciaturian a bulversat criticii la fel de tare pe cât s-a dezlănţuit sala la finalul spectacolului, considerat „cel mai frumos scandal al începutul secolului XXI”.

Muzica: Aram Ilici Haciaturian

Libretul: Natalia Kasatkina şi Vladimir Vasilev după romanul lui Raffaello Giovagnoli

Scenografia: Iosif Sumbatashvili – Artist Naţional al Rusiei, Laureat al Premiilor de Stat

Coregrafia: Natalia Kasatkina şi Vladimir Vasilev

[ad#Adsense-1]

DISTRIBUIȚI