Acasă Actualitate Smiley si-a luat-o!

Smiley si-a luat-o!

213
4
DISTRIBUIȚI

Prin proiectul fotografic „112”, Alex Galmeanu trage un semnal de alarma asupra  cazurilor de violenta in familie.

Acesta se materializeaza sub forma a 24 de portrete infatisand personalitati masculine de prim rang din Romania in ipostaze asemanatoare victimelor violentei domestice. Statistic vorbind, victimele sunt femeile iar barbatii, agresorii. Tocmai de aceea rolurile au fost inversate.

„Incercand sa demonstram barbatilor cum arata violenta domestica pe propria lor piele, i-am fotografiat in situatii in care multe dintre femei se afla. Am ales personalitati pentru ca sunt lideri de opinie, in felul acesta mesajul nostru are sanse mai mari sa fie auzit. Am vazut în acest proiect atât o oportunitate fotografica cât si o serioasa componenta sociala. Am simtit ca fac mai mult decât fotografie. Daca mesajul va fi înteles, probabil va avea un impact important împotriva violentei domestice. Nu este la îndemâna oricui sa fotografieze personalitati în asemenea ipostaze, asa cum nu este la îndemâna oricui sa se lase astfel fotografiat. Împreuna am creat o comunitate puternica iar scopul este nobil.”, explica fotograful Alex Galmeanu.

Printre „victime” se numara fostul sot al Mihaelei Radulescu, Elan Schwartzenberg, Smiley, Florin Piersic jr, Catalin Botezatu, Dan Bitman si Ilie Nastase.

foto: Alex Galmeanu

4 COMENTARII