Acasă Actualitate Provincialii lanseaza un nou album cu muzica ruseasca, romaneasca si tiganeasca

Provincialii lanseaza un nou album cu muzica ruseasca, romaneasca si tiganeasca

205
0
DISTRIBUIȚI

Trupa Provincialii lanseaza un nou album sub egida RBA Records. “Chitara Maita “ este numele albumului ce va fi lansat pe 20 mai in magazinele de specialitate din intreaga tara, album ce include 10 piese noi, inspirate din folclorul rusesc, tiganesc si romanesc.

O data cu lansarea noului album si cu schimbarea stilului abordat, trupa Provincialii isi schimba pentru acest proiect imaginea si sound-ul deopotriva, atragand alaturi de formula veche  inca doua soliste, dar si patru virtuosi  instrumentisti, toti fosti profesori la Conservatorul din Chisinau.

Astfel, noua formula in care trupa Provincialii participa la emisiuni si concerte, este urmatoarea: Ionut Ungureanu – solist vocal, Tania Jacot – solist vocal; Diana Rotaru – solist vocal; Eugen Radu – clape si voce , Costel Constantinescu – chitara, voce; Emil Marcu – bass, voce; Adrian Ghiaur- tobe; Mihai Amihalachioaie – acordeon; Sandu Rotaru – vioara; Marin Gheras- nai; Gheorghe Severin – tambal.

Albumul Chitara Maita a fost inregistrat in Chisinau, in studioul lui Andrei Lifenco, orchestrator fiind dirijorul Teatrului de Opera din Chisinau, acelasi care este si acordeonistul trupei Provincialii: Mihai Amihalachioaie.

“Sunt  instrumentiti  desavarsiti  si ne bucuram ca ni s-au alaturat in acest proiect pe care noi ni l-am dorit de mult” – a declarat Ionut Ungureanu.

“Am vrut sa facem si altceva, un gen cu care noi am cochetat in trecut, insa care abia acum s – a concretizat intr-un proiect serios si in acelasi timp  original. Nu suntem doar o alta trupa care alege sa se inspire din folcor, mai ales ca orchestratiile sunt preluate din muzica clasica, ceea ce va surprinde si va da nota caracteristica trupei Provincialii.” – a adaugat acesta.

DISTRIBUIȚI