Acasă Actualitate Primul raliu online

Primul raliu online

64
0
DISTRIBUIȚI

Acum poti afla totul despre Raliul Sibiului, cel mai dificil raliu din Campionatul National, de pe Twitter, YouTube, Facebook si de pe site-ul oficial al competitiei: www.raliulsibiului.ro.

Raliul Sibiului, cea mai dura si spectaculoasa etapa pe macadam din Campionatul National de Raliuri, prinde viteza si pe internet. Editia din 2009 va putea fi urmarita pe trei platforme de comunicare – Twitter, YouTube si Facebook, dar si pe site-ul oficial al raliului. „In Romania sunt aproximativ 8 milioane de utilizatori de internet si printre ei sunt sigur si pasionati de raliuri care nu pot ajunge pe probele speciale. Pentru ei, dar si pentru cei mai putin familiarizati cu acest sport, am creat aceste platforme speciale. In plus, ne dorim sa facem din Raliul Sibiului un eveniment international si, prin intermediul acestor mijloace de comunicare, putem ajunge usor la pasionatii de sporturi cu motor din intreaga lume. Este pentru prima oara in Romania cand un raliu poate fi urmarit pe cele mai importante platforme de comunicare din www”, a spus Sorin Itu, organizatorul raliului.

Twitter este o retea virtuala de micro-blogging ce permite utilizatorilor sai sa trimita mesaje scurte de maximum 140 caractere. Acest serviciu este gratuit si poate fi accesat prin intermediul website-ului www.twitter.com, prin SMS sau alte aplicatii externe. Pe pagina dedicata Raliului Sibiului, la adresa www.twitter.com/sibiurally, vor fi postate informatii scurte cu stiri de ultima ora, rezultate si clasamente in timp real. Toti cei care vor urmari Raliul Sibiului pe Twitter se pot inscrie si la serviciul special de sms-uri pentru a primi rezultatele dupa fiecare proba speciala si pe telefonul mobil.

Pe site-ul YouTube, in sectiunea dedicata Raliului Sibiului, la adresa www.youtube.com/sibiurally, vor fi postate filmulete cu cele mai spectaculoase imagini surprinse in timpul etapei a 5-a din Campionatul National de Raliuri Dunlop. De asemenea pe platforma YouTube vor fi postate si filmulete inregistrate cu camerele onboard din masinile pilotilor care vor lua startul in Raliul Sibiului. YouTube este cel mai cunoscut site din lume unde se pot uploada si vizualiza clipuri video. Creat in februarie 2005, YouTube a fost cumparat in noiembrie 2007 de Google pentru 1,65 miliarde dolari. Site-ul a devenit o sursa rapida de imagini si entertainment. Sursa clipurilor variaza de la amatori pana la mari corporatii media, care ofera materiale video prin intermediul YouTube.

In afara de Twitter si YouTube, Raliul Sibiului este prezent si in reteaua de socializare Facebook, unde utilizatorii isi pot crea propria retea de prieteni cu interese comune sau pot adera la grupuri organizate dupa oras, hobby, regiune, etc. Facebook are mai mult de 200 milioane de utilizatori activi in intreaga lume, iar la ora actuala este cea mai folosita retea virtuala de socializare, depasind MySpace. Toti utilizatorii acestei platforme pot afla informatii in premiera despre Raliul Sibiului, pot vedea galerii foto cu imagini din arhiva editiilor desfasurate pana acum, iar in timpul raliului vor fi postate imagini cu toti pilotii implicati in etapa a 5-a din Campionatul National de Raliuri.

Pe www.raliulsibiului.ro, site-ul oficial al competitiei, sunt postate toate documentele oficiale ale raliului, galerii foto cu imagini de arhiva, rezultatele editiilor anterioare si ultimele informatii legate de acest eveniment. In premiera, la editia din 2009, vizitatorii site-ului www.raliulsibiului.ro vor putea urmari in timp real, printr-o aplicatie speciala de tip GPS, evolutia pilotului favorit si clasamentul general al raliului.

Raliul Sibiului 2009 se va desfasura in perioada 16 – 18 iulie, pe specialele de macadam din jurul orasului. Startul festiv va avea loc joi, 16 iulie, in Piata Mare a orasului. Vineri, 17 iulie, sunt programate, incepand cu ora 17:45, doua super speciale pe terenul de autocross din cartierul Strand, iar sambata, cu incepere de la ora 10:00, celelalte 6 probe speciale.

Simon Jean-Joseph si Philippe Bugalski sunt invitatii speciali la editia din 2009 a Raliului Sibiului. Fostii campioni de raliuri vor face cateva demonstratii cu modelul Citroen C2R2 Max.

Simon Jean-Joseph, campion european in 2004 si 2007, si Philippe Bugalski, de trei ori campion al Frantei si fost pilot Citroen in Campionatul Mondial de Raliuri, vor fi prezenti la editia din acest an a Raliului Sibiului, programata in perioada 16 – 18 iulie pe specialele de macadam din jurul orasului Sibiu.

Simon Jean-Joseph, in prezent responsabil competitii clienti la Citroen Racing, va veni pentru prima oara la un raliu din Romania. „Am ales Raliul Sibiului pentru ca Citroen Romania este partener la acest eveniment pentru al doilea an consecutiv si pentru ca aici vrem sa prezentam conceptul Citroen Racing Trophy, un concept care functioneaza deja cu succes in 8 tari din Europa si care, sunt absolut sigur, va aduce un plus de competitivitate si in Campionatul National de Raliuri al Romaniei”, a spus Simon Jean-Joseph.

Philippe Bugalski, actualmente pilot de teste la Citroen Racing, se afla pentru a doua oara la Sibiu. In 2007, pilotul francez a luat startul ca si deschizator de drum pe un Citroen C2R2, iar in 2009 va face cateva demonstratii cu modelul Citroen C2R2 Max. „Experienta din 2007 a fost una foarte frumoasa si de aceea ma bucur ca revin la Raliul Sibiului. Anul acesta nu voi lua startul in raliu, dar voi face cateva demonstratii pentru pilotii care si-au aratat interesul sa participe in Citroen Racing Trophy”, a spus Philippe Bugalski.

Demonstratiile cu modelul Citroen C2R2 Max vor avea loc vineri dimineata, pe proba speciala Santa. Raliul Sibiului 2009, etapa a 5-a din Campionatul National de Raliuri organizat de FRAS, se va desfasura in perioada 16 – 18 iulie, pe specialele de macadam din jurul orasului. Startul festiv va avea loc joi, 16 iulie, la ora 20:00 in Piata Mare a orasului. Vineri, 17 iulie, sunt programate, incepand cu ora 17:45, doua super speciale pe terenul de autocross din cartierul Strand, iar sambata, cu incepere de la ora 10:00, celelalte 6 probe speciale.

DISTRIBUIȚI