Acasă Actualitate Mircea Dinescu a gatit pentru Dragos Bucurenci si Laura Belecciu, care i-au...

Mircea Dinescu a gatit pentru Dragos Bucurenci si Laura Belecciu, care i-au fost oaspeti la Cetate

108
0
DISTRIBUIȚI

Poetul Mircea Dinescu este gazda lui Dragos si a Laurei in editia despre reintoarcerea la natura a emisiunii „Buna ca viata”.

Dragos si Laura experimenteaza reintorcerea la natura in aceasta editie a emisiunii „Buna ca viata”: energie eoliana, cosmetice naturale, alimente bio, drumetii in natura.

Cei doi au calatorit mai intai in Dobrogea la Fantanele, acolo unde Grupul CEZ construieste cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, o investitie de 1,1 miliarde euro care demonstreaza beneficiile reintoarcerii la natura.

Invitatul special al emisiunii este poetul Mircea Dinescu, care i-a poftit pe Dragos si pe Laura la conacul lui de la Port Cetate, unde au vizitat crama, ferma de struti si iazurile cu peste si au mancat bio, mancarea fiind pregatita de Mircea Dinescu: toate ingredientele proveneau din agricultura locala, iar poetul s-a dovedit un excelent bucatar. La Port Cetate, Mircea Dinescu incearca sa arate ca intoarcerea la natura este posibila si ca priceperea si daruirea pot revitaliza economic si cultural o zona defavorizata.

Cristian Lascu, redactor-sef al revistei National Geographic, este speolog si amator de trekking si drumetii in natura. El va povesti telespectatorilor despre pasiunile lui si cum l-au purtat prin lumea intreaga, Un alt reportaj al emisiunii prezinta plantele aromatice in ghiveci. Atunci cand avem nevoie de plante proaspete, cultivarea lor pe pervazul geamului este o solutie la indemana.

In finalul emisiunii, Dragos si Laura le vor arata telespectatorilor cum sa faca o masca de fata acasa din produse naturale, mai ieftina si mai sanatoasa.

DISTRIBUIȚI